Shopping Center Curitiba je tržni centar smešten u istorijskoj zgradi stare kasarne gde je bilo sedište komande 5-te vojne oblasti brazilske vojske u kome se nalaze raznorazne prodavnice, smešten je u Curitiba-i, Brazil, web sajt je www.shopping curitiba.com.br.

Shopping Center Curitiba je smislio genijalan način kako se reklamirati sa barkodom, pretvorio je uobičajeni zebrin pešački prelaz ispred stepeništa u blizini svog glavnog ulaza u gigantski barkod.

Barkod je optički mašinski čitljiv prikaz podataka koji se odnose na artikl ili proizvod na koji je zalepljen, on je sveprisutni element savremene civilizacije što dokazuje usvajanje prodavnica širom sveta.

Barkod se sastoji od različitih širina i rastojanja paralelnih linija baš kao što vidimo kako se reklamirao Shopping Center Curitiba, linije su crne boje a rastojanja su bela radi što većeg kontrasta, takav primer izgleda barkoda se najčešće koristi na pakovanjima proizvoda u prodavnicama.

Cilj je bio reklamiranje otvaranja novog Shopping Center Curitiba a nazvan je "5 dana ludila" jer je bila prikazivana dekoracija kako samog Shopping Center Curitiba tako i svih prodavnica unutar njega.

Shopping Center Curitiba je redovan pešački prelaz ispred svog glavnog ulaza pretvorio u ogroman barkod, jedina je razlika što su linije kod originalnog barkoda crne a rastojanja bela a ovde su linije bele a rastojanja su tamno siva u boji asfalta, ta razlika se vidi na slici Shopping Curitiba-inog koncepta kako se reklamirati sa barkodom.

Ulica ispred Shopping Center Curitiba je jednosmerna i zato se tekst u ovom načinu kako se reklamirao Shopping Center Curitiba "Niske cene tržnog centra Curitiba" nalazi ispred zebre na koju dolaze automobili, slova su velika i nemoguće je da ih kako vozači tako i pešaci ne primete.

Veliki barkod zebrinog prelaza je i pešake koji su prelazili preko njega a i vozače koji su vozili preko njega zajedno sa porukom "Niske cene tržnog centra Curitiba" podsticao da svrate i da kupe nešto dok je još po niskim cenama u kampanji "5 dana ludila".

Ogromni barkod na mestu pešačkog prelaza koji se prostire po širini preko kolovoznih traka kojima se voze automobili usled optičke iluzije asocira kako pešake tako i vozače kao da su kupili asfaltni kolovoz po veoma niskoj ceni i to ne bilo gde nego u samom Shopping Center Curitiba a to je poruka ovog reklamiranja sa barkodom da se u tržnom centru može kupiti od igle pa preko asfaltnog kolovoznog puta sve do lokomotive.

Ovaj pešački odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Shopping Curitiba barkodom je video veliki broj vozača i prolaznika preko zebre ali je još veći broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar