Swiss Skydive: pod lifta kao krovovi zgrada
Swiss Skydive: pod lifta kao krovovi zgrada

Swiss Skydive je aeroklub Švajcarskog padobranskog udruženja i najveća škola padobranstva u Švajcarskoj sa sedištem u Luzern-u, web sajt je www.swissskydive .org.

Padobranstvo je sportska akcija izlaska iz aviona i povratka na zemlju uz pomoć gravitacije a zatim usporavanje za vreme poslednjeg dela spusta uz pomoć padobrana.

Swiss Skydive je smislio genijalan način kako se reklamirati u ambijentu iz zasede, postavio je nalepnicu metropole na pod lifta u višespratnici Geneva-e, pogled na vrhove zgrada je sa veoma velike visine.

Vidimo kako se reklamirala Swiss Skydive Švajcarska škola za obučavanje skakanja iz aviona padobranom, tako što je postavila nalepnicu na pod staklenog lifta na kojoj se nalaze minijaturne zgrade, pogled na te zgrade Švajcarske metropole je iz ptičije perspektive.

U ovom reklamiranju usluge obučavanja padobranstva kada osoba uđe u lift i stane na sliku metropole na pod usled optičke iluzije gledajući veličinu svojih stopala i veličinu krovova minijaturnih zgrada koje se vide iz ptičije perspektive shvata da se nalazi veoma visoko iznad krovova zgrada.

A onda kada putnik uđe u lift i pritisne dugme za silazak lift počinje vrtoglavo ubrzavati i padati ka nižim spratovima zgrade i tada ugledavši tekst na podu, naziv web sajta www.swissskydive.org kao i slogan reklamiranja usluge obučavanja "Škola padobranstva" usled optičke obmane doživljava osećaj spuštanja padobranom.

Lift je stakleni, kao što se vidi kako se reklamirala Swiss Skydive na malim sličicama desno gore, nalepnica na podu lifta izgleda kao pogled sa neba iz vrtoglave perspektive na 3D izgled krovova zgrada, putnik vozeći se liftom ka dole doživljava potpuni osećaj prilikom skakanja iz aviona sa padobranom, što je i bila namera Swiss Skydive-a.

Swiss Skydive koristi simulaciju silazka liftom da dovede putnike lifta u raspoloženje za skakanje padobranom i prenošenje uzbuđenja padobranstva masama.

Lift kada počinje silaziti ka prizemlju zgrade ubrzava baš kao padobranac kada iskoči iz aviona bez otvaranja padobrana ulazeći u ubrzani slobodni pad a kada se lift zaustavlja u prizemlju zgrade usporava kao i padobranac kada otvori padobran prizemljavajući se ka tlu.

Swiss Skydive je ovim reklamiranjem usluge obučavanja padobranstva želeo da ohrabri putnike lifta da dožive nalet adrenalina padobranstva uz pomoć staklenog lifta stojeći na staklenom podu i gledajući staklenim pogledom dole prema gradu.

Ovaj podni odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Swiss Skydive-ovom uslugom obučavanja padobranstva je video veliki broj onih koji su koristili lift a još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i deljeno među istomišljenicima.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar