UHU: nepoderivi retro poster iz prošlog veka
UHU: nepoderivi retro poster iz prošlog veka

Firma UHU proizvodi razne vrste lepkova, sedište firme je u Bühl-u, Nemačka, web sajt UHU firme je uhu.com.

UHU univerzalni lepak je proizvod koji se koristi za lepljenje poroznih i neporoznih površina: papira, kartona, drveta i raznoraznih materijala a lepi veoma brzo i dugotrajno drži.

Zbog tih karakteristika proizvoda lepka firma UHU je smislila genijalan način kako se reklamirati sa svojim posterom na bilbordima u Nemačkoj.

Vidimo kako se reklamirala firma UHU, na bilborde po Nemačkoj je zalepila svoje plakate na kojima je slika devojke na levoj strani koja gleda u desnu stranu prema tubi UHU lepka sa porukom i sloganom.

Devojka sa leve strane bilborda je obučena u retro stilu iz 50-tih godina prošlog veka, na desnoj strani iznad tube je poruka reklamiranja proizvoda lepka "Ako lepi zauvek i još jedan dan, onda mora biti da je UHU svakako", ispod tube je i slogan "Večni lepak" a boje na plakatu su nekako karakteristične za prošli vek.

UHU je na taj plakat zalepio iscepane slojeve belog papira preko svog postera najviše po obodu na levoj i gornjoj strani bilborda ostavljajući vidljivu devojku, tubu lepka, poruku i slogan.

Ideja koncepta kako se reklamirati sa lepkom UHU je bila da kada prolaznik vidi bilbord na prvi pogled će mu se učiniti usled optičke iluzije kao da su radnici koji prelepljuju bilbord novim plakatima firmi nabrzinu pokidali prethodne bivše postere koji su se lako pocepali a ostatak će nekom drugom prilikom.

Međutim kada taj isti slučajni prolaznik malo pažljivije pogleda kako se reklamirala firma UHU na bilbordu i vidi stil kreiranja pročita poruku i tada mu retro bilbord usled optičke obmane izgleda kao da tu stoji decenijama još iz prošlog veka jer stil, poruka i slogan zajedno sugerišu o večnom lepku.

I onda prolaznik usled optičke varke shvata da su radnici koji postavljaju nove plakate uspeli da pocepaju sve postere osim UHU-ovog pa čak su i njegov levi deo delimično cepajući skinuli vrednim trudom i radom ali su odustali od daljeg cepanja jer veoma dobro lepi, ovakvim reklamiranjem proizvoda lepka UHU firma je veoma suptilno sugerisala osnovnu karakteristiku svog proizvoda lepka: nepoderivost i večno lepljenje.

Taj cepajući odgovor na pitanje kako se reklamirati sa UHU-ovim proizvodom lepkom je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar