ADA: za neke su stepenice Mount Everest
ADA: za neke su stepenice Mount Everest

American Disability Association je neprofitna organizacija koja utiče na javnost za podizanje svesti i pomoći hendikepiranima sa sedištem u Washington-u, SAD, web sajt je adanet.org.

ADA humanitarna organizacija je postavila poster sliku vrha planine na stepenište podzemnog prolaza u svrhu reklamiranja pomoći hedikepiranima.

Takođe pri dnu stepeništa je postavila i natpis reklamiranja "Za neke je i ovo Mount Everest" a ispod i "Pomozite izgradnju više pomagala za hendikepirane".

A na donjem stepeniku je opštepoznata ikonica hendikepiranih, nepokretna osoba koja sedi u invalidskim kolicima, pored se nalazi naziv za reklamiranje American Disability Association a ispod je i naziv web sajta adanet.org.

Kada osoba koja nema problema sa hodanjem priđe stepenicama prvo što ugleda su vrhovi planine a onda pročita tekst u podnožnju planine Mount Everest i tada usled optičke iluzije shvata poruku reklamiranja da nismo svi jednaki i da neki imaju problema sa hodanjem.

I tada usled optičke obmane biva jasno da izlaz iz ovog podzemnog prolaza gore na ulicu nije dostupan onima koji koriste invalidska kolica i zato je reklamiranje pomoći za njih neophodno.

A onda efekat ličnog iskustva dolazi do izražaja jer su ove stepenice veoma strme i penjanjem preko njih se ima utisak penjanja preko planina a to je i bila namera u ovom reklamiranju ADA-e.

Zato je American Disability Association ovakvim reklamiranjem, postavljanjem postera na stepenice htela da skrene pažnju javnosti na gorući problem što na mnogim stepenicama nema pored ravna traka kako bi se hendikepirani koji su vezani svojim hendikepom za invalidska kolica popeli i spustili niz stepenice.

Ovo stepeničasto reklamiranje ADA-e i apela za izgradnju hendikep pomagala je privuklo pažnju velikog broja prolaznika preko stepenica ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar