Aseema je dobrotvorni fond, nevladina organizacija i obrazovni centar koji obezbeđuje relevantno obrazovanje za napuštenu decu, decu koja žive na ulici u nehigijenskim naseljima i nehumanim uslovima, decu koja žive na Indijskim ulicama i u sirotinjskim zajednicama, sedište fonda je u Mumbai-u, India, web sajt je www.aseema.org.

Aseema dobrotvorni fond je reklamiranje usmerio ka svepristunim šahtovima za odvod vode kanalizacijom koji se nalaze na ulicama elitnih delova Mumbai-a, šahtova po ulicama ima na svakom koraku zbog veoma obilnih kiša u monsunskom periodu.

Ulični šaht za odvod vode kanalizacijom ima paralelne gvozdene šipkice preko otvora da neko ne bi upao unutra, takav šaht u ovom reklamiranju je poslužio kao inspiracija za kreiranje računaljke.

U svrhu reklamiranja edukacije Aseema je postavila na gvozdene šipke šahtova raznobojne kuglice koje se mogu pomerati radi sabiranja i oduzimanja i na taj način je imitirala pravu računaljku koja se davno koristila u školama za decu na časovima matematike, škola je na taj način dovedena na ulice.

Ispod računaljke se nalazi poster u čijem levom delu se nalazi poruka reklamiranja "Neka svako dete računa" pored desno se nalazi i logo znak Aseema a ispod njega je opis dobrotvornog fonda "Obrazovni centar za siromašnu decu".

Na slici u ovom reklamiranju Aseema-e iza računaljke na kojoj se deca igraju učeći matematiku se vide kompleksi zgrada u kojima stanuju imućni stanovnici Mumbai-a.

Kada stanar iz tih zgrada vidi decu kako pomeraju kuglice na računaljci iznad šahta zatim pročita poruku i opis tada mu usled optičke iluzije postaje jasno da se ova deca školuju po ulicama i tada taj imućni Indijac postaje saosećajniji za decu koja nemaju i biva emotivno podstaknut da donira finansijska sredstva za takvu decu.

Jer ukoliko oni koji imaju ne doniraju onima koji nemaju sigurno je da deca tada nemaju mnogo izbora i tada će se obrazovati u uličnoj školi što može imati katastrofalne posledice.

Ovo humano reklamiranje Aseema-e fonda i apela za edukaciju dece je privuklo pažnju bogatih Indijaca ali je još veći broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar