FBM kanta za smeće sto sa tanjirom
FBM kanta za smeće sto sa tanjirom

Father Bob Maguire Foundation je fondacija čija je misija da obezbedi materijal, emocionalnu i socijalnu podršku bilo kome, bilo kada i bilo gde je potrebna, sedište fonda je u Melbourne-u, Australia, web sajt je www.fatherbobsfoundation.com.au.

U strategiji da se podigne svest po pitanju beskućništva Father Bob Maguire Foundation je reklamiranjem hteo da privuče pažnju šire javnosti Australie.

Strategija reklamiranja fonda je bila da se podseti javnost na ekstremne mere koje beskućnici Melbourne-a nažalost moraju da urade da bi preživeli.

Misija reklamiranja apela je bila da se skrene pažnja na Father Bob Maguire Foundation i njihovu službu obezbeđivanja hrane za beskućnike u Melbourne-u.

U svrhu reklamiranja fonda na gornju površinu više od 50 kanti za smeće u urbanim sredinama Melbourne-a su postavljene nalepnice noža i viljuške tako da vrh kante za đubrivo usled optičke iluzije izgleda kao postavljen sto sa tanjirom punim đubreta i priborom za jelo.

Postavljene su 3 nalepnice u svrhu reklamiranja apela: nož, viljuška sa presavijenom salvetom ispod i poziv na akciju, nož se nalazi sa desne a viljuška sa leve strane otvora kante za smeće a usled optičke obmane stiče se utisak da je rupa kante za smeće tanjir za jelo pun ostataka od nečijeg ručka.

U donjem desnom uglu poklopca kante za smeće se nalazi slogan reklamiranja "Za beskućnike svaki dan je borba" ispod slogana je poruka "Donirajte danas i pomognite nam da nahranimo beskućnike" ispod poruke je naziv web sajta www.father bobsfoundation.com.au a desno je logo znak fondacije.

Većina nas baca ostatke od jela bez mnogo razmišljanja, kada ljudi bace neiskorišćeno smeće oni videvši ovo reklamiranje mogu uporediti njihov normalan tanjir za jelo sa onim od beskućnika koji obično traže ostatke hrane.

Ovakav prizor poklopca kante za đubrivo je veoma efektan u ohrabrivanju onih koji mogu da doniraju onima koji imaju manje sreće u životu, za beskućnike Melbourne-a život je borba, takve male stvari poput dobijanja pristojnog obroka za njih je najveći izazov.

Father Bob Maguire je procenio da je njegovoj fondaciji potrebno oko 300,000 $ godišnje da bi obezbedio beskućnicima supu, hranu i pružio im nadu.

To humano reklamiranje Father Bob Maguire fonda i apela za donaciju beskućnika je privuklo pažnju velikog broja onih koji bacaju smeće u kante za otpatke ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar