ACDelco je Američki automobilski brend rezervnih delova u vlasništvu General Motors-a, sedište firme je Grand Blanc, Michigan, SAD, web sajt je acdelco.com.

General Motors je Američka multinacionalna korporacija sa sedištem u Detroit-u, Michigan, SAD, koja dizajnira, proizvodi i distribuira kako vozila tako i rezervne delove, web sajt je gm.com.

Firma ACDelco je u svrhu reklamiranja usluge auto opravke postavila nalepnicu na benzinskim pumpama širom Riyadh-a u Saudijskoj Arabiji na tlu tačno na mestu gde se parkiraju automobili kada sipaju gorivo i gde nalepnicu lako mogu spaziti.

Na slici nalepnice je majstor automehaničar u plavom radničkom kombinezonu sa ključem u ruci, podignutim rukama i podignutim pogledom ka gore.

Usled optičke varke u ovom reklamiranju firme ACDelco znamo da je automehaničar u kanalu za opravku automobila jer sa njegove leve strane se nalaze stepenice za silazak u kanal a majstor je umanjen što nam govori da je on u nekoj dubini.

Gledano sa strane automobil koji se parkira da natoči gorivo usled optičke iluzije izgleda kao da ga majstor automehaničar čeka spreman da se parkira na kanal iznad njega kako bi ga mogao opraviti.

Slogan na nalepnici za reklamiranje firme ACDelco razrešuje zagonetku "Sve što je vašem automobilu potrebno" a ispod piše i "Servisni centar" i time je otklonjena svaka dilema koja je ciljna grupa ovog reklamiranja.

Ovo kanalsko reklamiranje na tako prometnom mestu kao što je benzinska pumpa koja se nalazi u Saudijskoj Arabiji gde je gorivo za točenje automobila veoma jeftino video je ogroman broj vozača automobila koji su i bili ciljna grupa.

Međutim još veći broj posetilaca interneta je video to reklamiranje gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar