Firma Adelaide United je profesionalni fudbalski klub sa sedištem u Adelaide-u, Južna Australija, klub igra na stadionu Hindmarsh čiji je kapacitet 16.500 mesta za sedenje, web sajt je www.adelaideunited .com.au.

Sezona 2009 - '10 godine se pokazala kao katastrofa jer je firma Adelaide United fudbalski klub završio na kraju sezone na dnu tabele Premier lige po prvi put od svog osnivanja.

I zato je bilo potrebno maštovitim reklamiranjem podstaći navijače firme Adelaide United fudbalskog kluba da prisustvuju noćnim utakmicama kluba.

Firma Adelaide United je reklamiranje usluge gledanja noćnih utakmica na svom stadionu Hindmarsh usmerila ka svom igraču na bilbordu na prometnom mestu u Adelaide gradu.

U svrhu fudbalskog reklamiranja firme Adelaide United klub je postavio sliku meseca iznad bilborda na vrh šipke ofarbane u crno, takođe je postavio i sliku svog igrača u prepoznatljivoj crvenoj boji fudbalskog kluba u toku skoka udarca glavom ka mesecu iznad bilborda čija je pozadina crne boje kao tamna noć.

Na bilbordu u desnom donjem uglu se nalazi logo znak fudbalskog kluba a levo od njega je i slogan reklamiranja usluge gledanja noćnih utakmica Adelaide United-a "Naše noćne igre ožive" slogan ostavlja u nedoumici posmatrače bilborda da li je mesec pravi i da li se baš tada našao na mestu malo udaljenom desno i gore od glave igrača ili je to neka optička iluzija.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Adelaide United-a kada se ceo prizor pogleda kako igrač skače, udara glavom mesec, crni bilbord, slogan, logo znak kluba kao i reflektori u podnožju bilborda koji osvetljavaju bilbord noću kao noćni reflektori stadion Hindmarsh usled optičke obmane izgleda kao da klub želi reklamiranjem usluge gledanja noćnih utakmica da privuče navijače svog kluba na stadion.

Igrač firme Adelaide United-a fudbalskog kluba usled optičke varke u ovom reklamiranju izgleda kao da zakucava loptu u protivnički gol što podstiče navijače kluba da dolaze na stadion da gledaju svoj klub i da mu pružaju podršku u povratničkoj pobedničkoj ulozi kako se penje sa donjeg mesta tabele Premier lige ka prvom mestu.

Rezultat je bio ne samo da su vozači automobila u prolazu pored bilborda u svojim kolovoznim trakama bili oduševljeni koincidencijom super pozicioniranog meseca nego je i web sajt dobio dodatnu publiku kroz različite društvene medije, intenzivan publicitet koji je postignut reklamiranjem firme Adelaide United fudbalskog kluba je podigao svest i zauzvrat povećao prisustvo gledalaca.

To zakucavajuće reklamiranje firme Adelaide United-a fudbalskog kluba i usluge gledanja noćnih utakmica na svom stadionu je privuklo pažnju velikog broja prolaznika i vozača automobila ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar