Firma Adrenalin je lanac prodavnica sportske opreme - dasaka za klizanje poznatih brendova: Rusty, Pride, Volcom i Globe; prodavnice su smeštene u Santiago-u, Čile, ali i na samoj obali Tihog Okeana, web stranica je www.facebook.com/ adrenalin-board-shop.

Adrenalin firma je reklamiranje proizvoda dasaka za klizanje usmerila ka nalepnicama koje je postavila na pod buseva u Santiago-u, Čile.

Radi reklamiranja firme Adrenalin u busevima javnog prevoza kreirane su 3 različite nalepnice dasaka za klizanje u prirodnoj veličini: surferska krem-zelena, snouborderska narandžasto-žuta i skejterska crna.

Na svakoj od te 3 nalepnice daske se nalazi na oba kraja naziv firme Adrenalin, ispod malim slovima opis "Prodavnica dasaka" a sa strane je poruka reklamiranja firme "Živi adrenalinski".

Skejtbord daska je obično kratka sa točkovima montiranim ispod a vidimo je kao crnu u ovom reklamiranju firme Adrenalin, skejtobording je sport koji uključuje jahanje i čučanje na dasci sa izvođenjem raznih trikova u toku vožnje i može se smatrati i vidom transporta, vožnje su obično u urbanoj sredini i specijalnim parkovima.

Snoubord daska je obično malo duža od skejterske i bez točkova, vidi se kao narandžasto-žuta na slici reklamiranja firme Adrenalin, snoubording je olimpijski sport koji uključuje spuštanje klizanjem niz obronke padine koji su prekriveni snegom, snouborder stoji na dasci koja je vezana za njegova stopala, snoubording se može smatrati i vidom transporta.

Surfbord daska je obično špicastija i duža i ima peraja ispod, vidimo je kao krem-zelenu u ovom reklamirnaju firme Adrenalin, surfing je vodeni površinski sport u kojem jahač - surfer plovi na talasima, jaše na prednjem delu valjajućeg talasa koji obično nosi surfera ka obali.

Ovo reklamiranje firme Adrenalin se sastojalo od postavljanja podne grafike sa slikama dasaka za: skejtbord, snoubord i surfbord na podove buseva javnog gradskog prevoza u Santiago-u na linijama koje za prevoz obično koriste: starija deca, školarci, studenti i mlađa populacija koja voli ekstremne sportove a oni su i bili ciljna grupa.

Daske za klizanje su postavljene na pod buseva po sredini između mesta za sedenje i stojanje i na taj način je mlađa populacija ovim reklamiranjem firme Adrenalin dobila diskretan poziv da stoji na daskama sa obe noge bez držanja za šipke održavajući ravnotežu i suprotstavljajući se trzajima busa.

Šoferi buseva uvek žure da putnike što pre prevezu i zato naglo ubrzavaju prilikom starta a tada putnici poležu unazad jedni na druge, u toku same vožnje bus se osim pravolinijskog kretanja kreće valovito u blagim krivinama a u lakat krivinama skreće ulevo ili udesno naglo pa tako i putnici opet poležu jedni na druge ka bočnim stranama busa a kada šofer zakoči da bi zaustavio bus putnici poležu unapred jedni na druge.

Upravo tako baš kao što vidimo na posebnim slikama: skejter na klupi širi ruke radi balansa, snouborder na snegu se nagnuo unapred i udesno a surfer u sredini talasa se nagnuo unazad, to je i bio ključni momenat: trzanje, poleganje, naleganje i naginjanje putnika je direktno povezano sa pokretima busa i stajanjem na dasci pa je tako reklamiranje firme Adrenalin one koji su stajali na nalepnicama dasaka kao i putnike posmatrače u busu usled optičke iluzije asociralo na osećaj klizanja na daskama.

U najmanju ruku i putnici koji su stajali na Adrenalin nalepnicama daskama i putnici posmatrači su zahvaljujući optičkoj obmani zamišljali klizanje po klupama Santiago-a, po snegu planina oko Santiago-a kao i po talasima Tihog okeana baš kao što se i vidi na svakoj od posebne 3 slike, svi putnici u busu su zainteresovano gledali i uživali dok su se vozili na mesto gde su naumili.

To daskasto reklamiranje firme Adrenalin i proizvoda dasaka je video veliki broj putnika u busu ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar