Firma Aura je autoperionica, nalazi se u Chennai-u, Indija.

Reklamiranje pranja firme Aura je usmereno ka nalepnicama koje su postavljene na vetrobranska stakla automobila u Chennai-u, Indija.

Da bi se skrenula pažnja vlasnika automobila, Aura je u svrhu reklamiranja usluge pranja vozila kreirala nalepnice u obliku ptičijeg izmeta.

Grad Chennai se nalazi na samoj obali Indijskog okeana u Bengalskom zalivu i zato je nad gradom uvek moguće videti morske ptice koje ga preleću.

Stanovnici Chennai-a su se navikli na ptice koje ne samo da nadleću grad nego i ispuštaju kaku po gradu gde stignu i zato im je izgled ptičijih fekalija veoma dobro poznat.

Zbog reklamiranja firme Aura kreirana je nalepnica u obliku ptičijeg izmeta koja je veličine u prečniku par centimetara, sivo-bela je i okrugla ali pri dnu ima jednu dužu i sa strane jednu manju trakicu.

Na lepljivoj strani nalepnice u gornjem redu se nalazi poruka reklamiranja usluge pranja "Najčistiji način da obavite prljav posao", ispod je naziv firme Aura, u produžetku desno je opis usluge Autoperionica a u donjem redu je tekst Pozovite i broj telefona.

Za potrebe reklamiranja firme Aura nalepnice su lepljene u gornji levi ugao vetrobranskog stakla na automobile, kada vlasnik priđe automobilu i ako primeti nalepnicu na kojoj nema nikakvog teksta na njenoj spoljnoj strani pomisliće usled optičke iluzije da je to ptičija kaka jer je razlivena kao da je pala sa velike visine.

I onda kada vlasnik sedne za volan primetiće nalepnicu iznad volana i uočiće neki tekst na njoj i tada će shvatiti usled optičke obmane da je nalepnica ptičija fekalija reklamiranje usluge pranja vozila autoperionice Aura.

Broj poziva za pranje vozila posle sprovedenog reklamiranja firme autoperionice Aura je skočio za 45%.

To kakasto reklamiranje firme Aura i usluge pranja vozila je video svaki vozač kada je seo za volan ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar