Barilla je kompanija koja se bavi proizvodnjom paste kao što su špagete, sedište firme je u Parma-i, Italija a web sajt je barilla.com/sr.

Špagete su obično dugačka i tanka testenina, osušene i valjkastog oblika poput štapića, one su tradicionalna Italijanska hrana, dužine između 25 i 30 cm, web stranica je en.wikipedia.org/spaghetti.

Barilla firma je htela reklamiranjem proizvoda špageta na posteru da poželi srećnu novu godinu svojim vernim kupcima.

Firma Barilla je u ovom reklamiranju štapića špageta napravila takav aranžman i poređala ih tako kao da nastaju ekspolozijom iz jednog centra i na taj način stvaraju optičku iluziju novogodišnjeg vatrometa kao kada se novogodišnja prskalica rasprskava na sve strane.

Ono što najviše odlikuje hranljivo reklamiranje firme Barilla je optička obmana novogodišnjeg vatrometa u kojoj su vrhovi štapića špageta koji se nalaze na obodu ili ivici vatrene lopte svetlije žuto obojeni i deblji dok su njihovi suprotni krajevi koji su u centru vatrometa mnogo tamniji, tanji i skoro nevidljivi.

Upravo takva scena se može videti i kod pravog vatrometa jer rasprskavajući deo prskalice kako putuje iz centra ostavlja za sobom rep koji se polako gasi u centru vatrometa a vrh prskalice stalno ostaje svetao.

Poruka u ovom reklamiranju proizvoda špageta je "Srećna Nova Godina" ispod poruke je logo znak Barilla-e firme a još ispod je slogan firme Barilla-e "Izbor Italije".

Ovaj vatrometasti način reklamiranja firme Barilla i proizvoda špageta preko postera je bio veoma efikasan jer postavljanje slike postera na web sajtove je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava opisivanjem.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar