Nomolt je BASF-ov proizvod insekticid za suzbijanje štetnih insekata kao što su gusenice, primenjuje se u: voćarstvu, vinogradarstvu, šumarstvu i povrtarstvu, web stranica je www.basf.com/nomolt.

BASF je na svetu najveći proizvođač hemikalija za zaštitu bilja, sedište je u Ludwigshafen-u, Nemačka, web sajt je www.basf.com/rs.

Ovo reklamiranje firme BASF je usmereno ka skazaljkama zidnog sata koji su postavljeni u poljoprivrednim apotekama u Brazilu.

U svrhu reklamiranja proizvoda Nomolt-a firma BASF je postavila na malu skazaljku zidnog sata gusenicu a na vrh velike skazaljke zakrivljeno sečivo.

Kao što vidimo u ovom farmaceutskom reklamiranju firme BASF mala skazaljka prikazuje sate i veoma se sporo kreće kao da puzi, na njoj se nalazi gusenica zgrčena u leđi kao da se kreće puzeći, velika skazaljka prikazuje minute i kreće se mnogo brže i usled optičke iluzije izgleda kao da zamahuje sa sečivom sa svakim otkucanim minutom.

Na zidnom satu ispod broja 12 se u cilju reklamiranja nalazi logo znak i desno od njega naziv firme BASF, odmah ispod naziva je delatnost firme "Hemijska kompanija", na velikoj skazaljci je sečivo, na maloj skazaljci je zgrčena gusenica, ispod skazaljki je slogan "Kraj gusenice je blizu", ispod slogana je naziv proizvoda Nomolt a pri dnu je naziv vrste hemikalije Insekticid.

Kao što se vidi u ovom reklamiranju proizvoda Nomolt, kada kupac u poljoprivrednoj apoteci pogleda ceo taj prizor shvata da je to proizvod koji ubija gusenice jer usled optičke obmane velika skazaljka podseća na žetelačku kosu koja seče sve ispred sebe, ne samo vlati trave nego i gusenicu koja puže po maloj skazaljci.

Sat je pravi i u funkciji, velika skazaljka žetelačka kosa se svakim otkucanim minutom približava gusenici, usled optičke varke ona podseća na "Ljutitog žeteoca" koji non stop neumorno prati gusenicu približavajući joj se sve bliže i bliže i nekoliko puta u toku dana sustiže gusenicu i seče je i time se pokazuje smrtonosna funkcija hemikalije insekticida u reklamiranju proizvoda Nomolt koji usmrćuje gusenice.

Slika 5 - smrt u ljudskoj kulturi i istoriji je poznata kao "Ljutiti žetelac", "Razarač", "Ćubasti", "Kapuljačasti", "Anđeo smrti" i "Bog smrti".

Slika 5 - popularni prikaz smrti je "Ljutiti žetelac" kostur u obliku skeleta ljudske figure koji nosi veliku i oštru žetelačku kosu na kojoj se nalazi sat peščanik koji neumorno otkucava, kostur je obučen u crni ogrtač sa kapuljačom.

U ovom reklamiranju firme BASF zidni sat je pobudio pozitivnu pažnju kod ciljne grupe kupaca u poljoprivrednim apotekama, čak su neki kupci zahtevali da ga kupe i zato je Basf odlučio da napravi dodatnih 200 replika takvog sata koje je poslao velikim farmerima u Brazilu kao promotivni poklon.

Prodaja proizvoda Nomolt insekticida posle reklamiranja je porasla za 17%.

To skazaljkasto reklamiranje firme BASF i proizvoda Nomolt je video veliki broj kupaca u apotekama ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar