Aspirin: štop svetla busa bol u slepoočnicama
Aspirin: štop svetla busa bol u slepoočnicama

Bayer je multinacionalna hemijska i farmaceutska kompanija koja proizvodi lekove, sedište firme je u Leverkusen-u, Nemačka a web sajt je www.bayer.com.

Aspirin je lek koji se najčešće koristi za lečenje bola, groznice i upale, web stranica je www.en.wikipedia.org/aspirin.

Bayer-ov lek Aspirin pomaže kod ublažavanja bolova u glavi, ciljna grupa reklamiranja su bili vozači automobila, putnici buseva i prolaznici i zato je ovo farmaceutsko reklamiranje firme Bayer usmereno ka ulicama Toronto-a u Kanadi.

Toronto je jedan od najužurbanijih gradova na svetu gde je saobraćajna vreva i gužva intenzivna sa veoma mnogo automobila u sabraćaju gde svi negde žure i jure kao muve bez glave.

Oni koji putuju automobilom se suočavaju sa vožnjom po Toronto-u mic po mic, veoma polako, što znači da putnici u automobilu provode mnogo vremena i zato se nerviraju i naravno imaju glavobolje i to svakodnevne i dugotrajne.

Upravo ti putnici su bili najpogodniji za ciljano reklamiranje proizvoda Aspirin-a firme Bayer i zato je Bayer postavio svoje postere na zadnji deo autobusa jer putnici u automobilu koji se polagano voze iza autobusa su prinuđeni da dugo gledaju u Bayer-ovo reklamiranje Aspirin-a.

Za ciljano reklamiranje proizvoda Aspirin-a su takođe bili veoma pogodni i putnici koji čekaju na buskim stanicama autobuse i druga prevozna sredstva javnog gradskog prevoza jer oni nervozno čekaju nailazak svog autobusa, pa moraju stalno da gledaju kada će naići baš njihov bus kako ga ne bi propustili a to čekanje stvara stres, napetost i glavobolje.

A takođe ciljna grupa su bili i oni putnici koji su uvek u nekom kašnjenju i koji stalno žure i stižu na bus u poslednji čas utrčavajući maltene kroz poluzatvorena vrata busa.

Poster je postavljen na zadnji deo autobusa u predelu gde se nalaze štop svetla, na slici je centralni deo lica muškarca sa namrštenim čelom, spuštenim kapcima preko očiju i vrhovima prstiju šaka stisnutim na slepoočnicama, takva grimasa govori samo jedno da muškarac trpi nesnosnu žigajuću glavobolju.

Dok je bus u pokretu štop svetla su ugašena, kada bus zakoči štop svetla se pale u predelu čela i slepoočniica i na taj način upaljena svetla demonstriraju žigajući bol koji se javlja u glavi za vreme glavobolje, tada se putnici u automobilu iza busa trenutno poistovećuju sa bolnom grimasom i tada putnicima na buskim stanicama koji čekaju bus ali i putnicima trkačima postaje jasna poruka koju im šalju crvena štop svetla.

A u gornjem levom uglu postera firme Bayer se nalazi naziv Aspirin, desno je poruka reklamiranja proizvoda Aspirin-a "Ekstra snaga za glavobolje" desno od nje je kutija Aspirin-a na kojoj se nalazi logo znak Bayer-a i naziv proizvoda Aspirin.

Ovo štop reklamiranje firme Bayer i proizvoda Aspirin-a na zadnjem delu busa je privuklo pažnju putnika u automobilima ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar