Beko BKS 2620: muzički veoma tihi usisivač
Beko BKS 2620: muzički veoma tihi usisivač

Beko firma je proizvođač eletronskih uređaja i aparata za kućnu upotrebu, brend je Arçelik A.Ş-a pod kontrolom Koç Holding-a, sedište firme je u Istabul-u, Turska a web sajt firme je www.beko.com.

Firma Beko je htela ovim reklamiranjem da upozna tržište sa novim proizvodom usisivačem BKS 2620.

Na slici reklami firme Beko se vidi tepih na kome se nalazi horizontalna šara od prolaska usisivača sa razmakom na svakih optrilike 1 metar, a taj novi proizvod usisivač sa ispresvijanim crevetom se nalazi na levom donjem uglu tepiha.

Usled optičke iluzije u ovom reklamiranju uređaja firme Beko i novog proizvoda usisivača sa malkice pažljivijim pogledom cela kompozicija slike izgleda kao muzička lestvica odnosno notna skala sa violinskim ključem u levom donjem uglu.

Uže horizontalne šare u ovoj reklami usled optičke varke izgledaju kao horizontalne linije na muzičkoj lestvici gde se postavljaju note a sam usisivač izgleda kao violinski ključ jer mu je crevo savijeno, metalna cev je postavljena vertikalno a samo telo usisivača kao da formira središnji deo violinskog ključa.

Kako vidimo u reklamiranju firme Beko i njenog novog proizvoda horizontalne šare na tepihu su rezultat usled prolaska usisivača preko tepiha jer njihova širina je baš ista kao i sama usta drške za usisavanje prašine a šara se formira kada se vlakna tepiha pomere usled guranja drškom pod drugim uglom.

Slogan koji prati ovo reklamiranje novog proizvoda usisivača se nalazi u donjem desnom uglu slike i glasi "BKS 2620 usisivač. Veoma tihi." a ispod je i naziv firme Beko.

Kompozicija slike u reklami firme Beko i novog proizvoda usisivača na veoma suptilan način poručuje da ukućani mogu da slušaju svoju omiljenu muziku i to veoma tiho jer je usisivač još tiši i to mnogo tiši, praktično nečujan dok domaćica usisava prašinu.

Svi znamo onaj dobro poznati zvuk bučnih usisivača koji nalikuju poletanju svemirskih letelica sa ruskog kosmodroma Bajkonur-a ili američkog Cape Canaveral-a.

Ovo lestvičasto reklamiranje firme Beko kao i proizvoda usisivača je bilo veoma efikasno jer postavljanje slike na internet, na društvene mreže je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava komentarisanjem.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar