Bike Doctor: probušena guma bicikla na putu
Bike Doctor: probušena guma bicikla na putu

Firma Bike Doctor je i prodavnica i servis koji pruža uslugu opravke biciklova u Vancouver-u, provincija Britanska Kolumbija, Kanada, nalazi se na 2 lokacije a web sajt firme je www.thebikedr.com.

Firma Bike Doctor je htela reklamiranjem da poveća kako prodaju samih biciklova i pripadajuće opreme tako i uslugu opravke u servisu za biciklove i zato je u svojoj reklami iskoristila već postojeće saobraćajne znake na putu u komšiluku.

Postojeći znak bicikla na putu je Bike Doctor firma upotrebila da bi reklamirala svoje usluge opravke jer se tim putem svakako voze biciklisti i uvek je moguće da se nekom pokvari bicikl baš na tom mestu.

Taj znak ležećeg bicikla saopštava biciklistima da je na tom mestu dozvoljeno voziti bicikl.

A reklamni znak bicikla je napravljen tako što je kompresorom ofarbana belom bojom debela traka šablona na asfaltu koji je taman pa je na taj način znak veoma kotrastan i veoma uočljiv.

Upravo je Bike Doctor grafički obradila i prilagodila postojeći znak bicikla na putu u svrhu biciklističkog reklamiranja firme tako što je svojim šablonom dodala zadebljanje na donji deo zadnjeg točka na mestu spajanja gume i asfalta.

Kada neko bilo prolaznik pešak ili biciklista spazi konture bicikla na putu sa zadebljanim delom zadnje gume odmah mu usled optičke varke biva jasno da bicikl ima ravnu gumu jer zbog već opštepoznatog zadebljanja gume ona izgleda kao da je probušena.

A onda kada prolaznik vidi natpis ispod mesta gde je guma probušena "Bike Doctor 1350 Commercial DR " postaje jasno da je u pitanju reklamiranje firme i da je to doktor koji opravlja biciklove odnosno majstor koji pruža uslugu servisiranja biciklova.

Ovo bušno reklamiranje firme je bilo veoma uočljivo, i što je najvažnije neverovatno jeftino, što znači ako je privuklo samo jednu mušteriju, kupca ili potrošača već se isplatilo, a da ne pričamo da se to kreativno reklamiranje firme opisivalo na intenetu.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar