Firma Consol Energy je najveća rudarska kompanija za kopanje uglja u Americi, sedište firme je u Canonsburg-u, Pensilvanija, SAD, web sajt je www.consol energy.com.

Consol Energy firma iskopava vrhunski Appalachian-ski ugalj koji se prodaje širom sveta proizvođačima energije i čelika.

Firma Consol Energy snabdeva Američku naciju sa pristupačnom, obilnom i pouzdanom domaćom energijom.

Consol Energy firma isporučuje energiju koja podržava Američki način života stvarajući struju 24/7 čime se održavaju porodični i kompanijski poslovi i čuva konkurentnost Američke nacije na globalnom tržištu.

Firma Consol Energy je reklamiranje kopanja proizvoda uglja usmerila ka liftovima i pokretnim stepenicama tranzitnih stanica, studentskih koledža i sportskih objekata u Pensilvaniji i Zapadnoj Virdžiniji.

Slika 1 - kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Consol Energy, zalepljen je plakat na vrata lifta na kojem je slika 3 radnika pod punom radnom opremom ali samo do pojasa a na gornjoj polovini plakata je poruka reklamiranja kopanja proizvoda uglja "Mi kopamo ugalj iz rudnika koji pokreće naciju a da ne spominjemo ovaj lift" ispod dole desno je logo znak i naziv firme Consol Energy a skroz pri dnu je slogan "Amerika je uključena".

Kada se pogledaju vrata lifta, poruka reklamiranja firme Consol Energy, rudari odsečeni od pojasa pa na dole kao i kada se zamisli funkcija lifta tada usled optičke iluzije postaje jasno da su to rudari koji se nalaze na platformi koja se spušta u samo okno rudnika.

Ovakvim reklamiranjem firma Consol Energy je usled optičke obmane stvorila prizor gde izgleda kao da se rudari platformom spuštaju u okno, kada se lift u zgradi spušta u prizemlje i rudari se spuštaju u okno a kada se lift u zgradi penje ka krovu kao da se rudari penju iz okna na površinu.

Slika 2 i 3 - u ovom reklamiranju kopanja proizvoda uglja se vidi da je firma Consol Energy zalepila poster u podnožju pokretnih stepenica, na posteru je slika sa porukom reklamiranja "Amerika bi imala 50% manje električne energije ako naši rudari uglja ne bi pravili ovakvo putovanje svaki dan" ispod dole desno je logo znak i naziv firme Consol Energy a skroz pri dnu je slogan "Amerika je uključena".

I tada čitajući poruku reklamiranja firme Consol Energy i pažljivije gledajući slike 2 i 3 postaje jasno da se na slikama nalazi rudarsko okno, u perspektivi se vide neke šine i neki veoma dugački hodnik i svetla u daljini, ta 2 svetla označavaju da je to transportno rudarsko vozilo koje prevozi proizvod ugalj kojeg rudari kopaju.

Kada osoba koja se kreće pokretnim stepenicama ka dole dođe do podnožja i vidi sliku i pročita poruku reklamiranja kopanja proizvoda uglja usled optičke varke ima osećaj kao da se spušta u rudarsko okno.

Posetioci tranzitnih stanica, studentskih koledža i objekata gde se profesionalno bavi sportom u Pittsburgh-u i zapadnoj Virdžiniji su ovim reklamiranjem firme Consol Energy shvatili koliko je ugalj važan za svakodnevni život koji iskopava firma Consol Energy.

Consol Energy firma reklamiranjem kopanja proizvoda uglja podseća ljude da je potrebno da njeni rudari silaze u duboke, mračne i prljave rudnike svaki dan kako bi iskopali ugalj koji pokreće naš svet.

To silazeće reklamiranje firme Consol Energy i kopanja proizvoda uglja je privuklo pažnju velikog broja putnika na tranzitnim stanicama, studenata na koledžima kao i sportista ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar