CoverGirl je kozmetički brend firme Coty sa sedištem u Maryland-u, SAD a web sajt je covergirl.com.

Coty je Američka multinacionalna kompanija lepote proizvođač kozmetike i vlasnik CoverGirl brenda sa sedištem u New York-u, SAD, web sajt je coty.com.

Coty firma je reklamiranje proizvoda maskare usmerila ka obrtnim češljastim vratima u 13 stanica metroa u Toronto-u i 7 podzemnih stanica u Montreal-u, Kanada.

Firma CoverGirl je želela zbog žestoke konkurencije Maybelline-a, Revlon-a i Loreal-a da reklamira LashBlast Length novi proizvod dugačku četkicu maskare koju bi žene dodirivale da bi im ostala što duže u sećanju i urezala se u mali mozak, ciljna grupa reklamiranja su bile mlade žene od 15 do 34 god. koje se voze metroom na posao.

Mascara je kozmetički proizvod koji može optički da izduži trepavice a sastoji se od tube u kojoj se nalazi štapić sa četkicom i dlačicama na njoj za nanošenje pigmenta, ulja, voska...

CoverGirl LashBlast Length maskara se sastoji od žutog štapića i žute češljaste četkice sa dlačicama a prolazna obrtna vrata u podzemnoj železnici se sastoje od vertikalne cevi kao i horizontalnih češljastih šipki koje su srebrnkaste boje i zato je Procter & Gamble firma zbog reklamiranja ofarbala u žuto prolazna obrtna vrata kako bi što više nalikovala četkici maskare.

Trepavice imaju češljastu strukturu i crne su boje a horizontalne šipke sa leve strane obrtnih vrata su nepokretne i takođe imaju češljastu strukturu i srebrnkaste su i zato je firma CoverGirl radi reklamiranja maskare, šipke ofarbala u crno kako bi što više nalikovale trepavicama.

Žute rotirajuće šipke obrtnih vrata kako vidimo u ovom reklamiranju kozmetičkog pribora firme Coty predstavljaju četkicu maskare sa dlačicama a crne šipke su trepavice sa dlačicama, u svrhu reklamiranja proizvoda maskare postavljeni su i posteri sa slikom novog proizvoda LashBlast Length dugačkom četkicom maskare neposredno pored obrtnih vrata radi ilustracije, poruke, promovisanja, asocijacije i povezivanja čektice i vrata.

U ovom reklamiranju firme Cover Girl stvorena je optička iluzija da kada žena zarotira žuta vrata da bi prošla kroz njih izgleda kao da je četkica prošla preko trepavica, na taj način se ističe rezultat, postizanje veoma dugačkih trepavica tretiranjem sa novim proizvodom LashBlast Length dugačkom četkicom maskare.

Slogan reklamiranja firme Coty je: "Izuzetno dugačka četkica, ekstremno duge trepavice, LashBlast Length maskara".

Odziv na reklamiranje proizvoda je dostigao 60%, namera kupovine se udvostručila i dostigla je 28% a obim prodaje je porastao za 14% u Ontario-u i 20% u Quebec-u, posle 3 meseca reklamiranja proizvoda CoverGirl Lashblast Length mascara je postala najprodavanija u Kanadi.

Ovo obrćuće reklamiranje firme Cover Girl-a i novog proizvoda LashBlast Length-a je privuklo pažnju velikog broja žena prolaznica kroz rotirajuća vrata podzemne železnice ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste online magazina i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar