Firma Dietrich je jedan od najvažnijih Volkswagen-ovih auto dilera sa sedištem u Buenos Aires-u, Argentina.

Volkswagen proizvodi automobile, sedište je u Wolfsburg-u, Nemačka, web sajt je volkswagen.rs.

Proizvod Volkswagen Touareg je Nemački auto srednje veličine, luksuzni SUV koji kombinuje karakteristike sportskog i putničkog vozila, duže je vozilo sa većim gepekom i velikim vratima odpozadi, web stranica je en.wikipedia.org/volkswagen-touareg.

Reklamiranje firme Dietrich je usmereno ka klupama ski liftova u zimskom odmaralištu u Patagonia-i, Argentina na čiju pozadinu su postavljene makete pozadine Volkswagen Touareg-a.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Touareg-a na klupu ski lifta mogu da sednu 2 osobe baš kao i u vozilo Volkswagen Touareg i zato je slika u prirodnoj veličini zadnjeg dela Touareg-a montirana na pozadinu klupa ski liftova.

Mesto na slici Touareg-a gde se nalazi zadnje staklo je isečeno da kada se gleda odpozadi mogu da se vide glave osoba odpozadi koje sede na klupi ski lifta baš kao što se vidi u ovom terenskom reklamiranju firme Dietrich što usled optičke iluzije stvara utisak kao da osobe sede u vozilu Touareg.

Na mestu zadnjeg blatobrana se nalazi poruka reklamiranja proizvoda Touareg-a "Da biste stigli bilo gde budite u kontaktu sa nama" desno u produžetku je naziv firme a ispod je broj telefona.

Ski liftovi se kreću obešeni o žice koje su pričvršćene na stubove, postoje 2 žice sa jedne i druge strane stubova, ski liftovi se kreću mimoilazeći jedni druge, jedni liftovi se penju na planinu a drugi silaze sa planine.

I upravo kretanje ski liftova u mimoilaženju i u suprotnim smerovima na koje su namontirane makete Touareg-a čija je svrha reklamiranje firme Dietrich podseća usled optičke obmane na kretanje vozila po putu u različitim trakama i suprotnim smerovima mimoilazeći jedni druge.

A budući da su ski liftovi obešeni o žice oni se pri kretanju malo njišu gore-dole i levo-desno baš kao i vozila na putu kada usled neravnina poskakuju gore-dole a izbegavajući ih skreću levo-desno.

U ovom reklamiranju proizvoda Touareg-a onaj ko se vozi u ski liftu i gleda sve te Touareg-e ispred sebe ima utisak kao da se vozi u koloni vozila koja se penju uz planinu.

Budući da je Touareg sa pogonom na sva 4 točka takvo reklamiranje firme Dietrich je trebalo da stvori utisak da je on sposoban da se penje uz planinu po neravnom terenu.

Ovo reklamiranje proizvoda Touareg-a je bilo usmereno ka ciljnoj grupi koja je platežno sposobna, koja ima visoke prihode i koja se odmara u najekskluzivnijem i najprestižnijem skijaškom odmaralištu u Patagonia-i.

Ovo reklamiranje firme Dietrich je za rezultat imalo 17 % povećanja u pozivima i posetama web sajta gde su zainteresovani kupci mogli više da saznaju o vozilu.

To klupasto reklamiranje firme Dietrich i proizvoda Touareg-a je video veliki broj skijaša na žičari ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar