Dos en Uno: žvakaći balon odvlači dečaka u vis
Dos en Uno: žvakaći balon odvlači dečaka u vis

Firma Dos en Uno je Čileanska prehrambena kompanija specijalizovana u proizvodnji žvakaćih guma, pripada kompaniji Arcor, sedište je u Santiago-u, Čile, web sajt je www.arcor.cl/dos-en-uno.

Arcor je Argentinska prehrambena kompanija specijalizovana u proizvodnji slatkiša, konditorskih proizvoda, kolača i sladoleda, vlasnik je Dos en Uno firme, sedište je u Buenos Aires-u, Argentina, web sajt je www.arcor.com.

Reklamiranje firme Dos en Uno je usmereno ka ogromnom vazdušnom balonu koji je leteo iznad kuća i zgrada Santiago-a u Čileu.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda žvakaće gume, vazdušni baloni kojima se može leteti u vazduhu se naduvavaju u samom podnožju balona i upravo veoma slično izgleda i naduvavanje balona žvakaće gume što je i nazanimljivija aktivnost dece.

Ciljna grupa reklamiranja dodataka hrani firme Dos en Uno su bila deca zbog čega je i zakačena ogromna figura lutke dečaka za podnožje vazdušnog balona.

Vazdušni balon je bio veličine 15 metara dok je dečak bio veličine oko 10 metara, u ovom reklamiranju proizvoda žvakaće gume ovakve veličine su bile potrebne da bi se mogao spaziti balon sa zemlje, zatim naziv firme Dos en Uno veoma dobro poznat Čileanskoj deci kao i zakačeni dečak.

Od 1959 god. Dos en Uno proizvod je najpopularnija žvakaća guma u Chile-u, povod reklamiranja firme Dos en Uno je bila 50-to godišnjica firme ali i događaj da je firma počela da proizvodi i veće žvakaće gume nego do tada.

Kada se gleda sa zemlje ovo reklamiranje proizvoda žvakaće gume usled optičke iluzije izgleda kao da se dečak malkice zaneo naduvavajući balon žvakaće gume pa ga je prenaduvani balon povukao u vis u vazduh i sada ne može da se odlepi od njega pa tako zajedno lete u vazduhu.

Poruka reklamiranja firme Dos en Uno je bila da deca sada mogu da naduvaju ogromne balone iz jedne male kockice žvakaće gume i da u svome svetu ispunjenom maštom sada mogu da lete sa svojim balonima od žvakaće gume baš kao i odrasli u svojim platnenim balonima.

To balonasto reklamiranje firme Dos en Uno i proizvoda žvaka je video veliki broj prolaznika ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar