Firma ortodontiste Dr. Rathenow Lutz-a je specijalizovana ordinacija za ranu dijagnozu i korekciju dečijih defektnih vilica i zuba, sedište je u Frankfurt-u, Nemačka, web sajt je www.rathenow-kfo.de.

Ortodontski lekar se bavi dijagnozom, prevencijom i korekcijom nepravilno formirane vilice i zuba.

Reklamiranje firme Dr. Rathenow-a je usmereno ka cuclama koje prikazuju preuveličane zube i vilice po ulicama u Frankfurt-u, Nemačka.

Radi reklamiranja usluge korekcije zuba dizajnirane su specijalne cucle na kojima se na prednjem delu nalaze nekorigovani karikirani dečiji zubi i vilica, takve cucle su uručivane roditeljima male dece.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Dr. Rathenow-a za cuclu je prikačena vizitkartica na čijoj prednjoj strani se nalazi poruka "Odvedite svoju decu na kontrolni pregled vilica i zuba pre nego što bude kasno" na unutrašnjoj strani se nalazi e-mail adresa a ispod je i naziv web sajta.

Kada roditelj stavi svome detetu takvu cuclu usled optičke iluzije mu izgleda kao da njegovo dete ima defektne zube i vilicu pa će za svaki slučaj zakazati kontrolni pregled kod Dr. Rathenow-a što je i bila namera ovog reklamiranja usluge korekcije zuba.

Cucle su pružale smešan i preuveličan izgled zuba, desni i vilice, u jednom slučaju kao u zeke peke koji ima 2 velika sekutića a u drugom slučaju kao da su se zubići posvađali između sebe pa svaki gleda na svoju stranu, roditelji su u ovom reklamiranju firme Dr. Rathenow-a usled optičke obmane mogli da steknu predstavu kako bi njihova deca izgledala sa nekorigovanim zubima i vilicom.

U toku reklamiranja usluge korekcije zuba je podeljeno 100 cucli a posle završenog reklamiranja 19 roditelja je zvalo i pitalo da zakaže kontrolni pregled zuba i vilice svoje dece.

A da ne spominjemo sporedni efekat reklamiranja firme Dr. Rathenow-a da su takve cucle pružile pozitivnu sliku o doktoru kao prijateljskoj i duhovitoj osobi koja neće uplašiti decu.

To cuclasto reklamiranje firme Dr. Rathenow-a i ortodontske usluge je video veliki broj roditelja ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar