Duracell: baterije pokreću pokretne stepenice
Duracell: baterije pokreću pokretne stepenice

Duracell je Američki proizvođač baterija i pametnih sistema napajanja sa sedištem u Bethel, Connecticut, SAD, u vlasništvu je Berkshire Hathaway-a, web sajt je www.duracell.com.

Firma Duracell je poznata robna marka baterija koja je u svrhu reklamiranja svog proizvoda AA baterija postavila u Maleziji u Kuala Lumpur-u u većim tržnim centrima u podnožju pokretnih stepenica podne nalepnice tih baterija.

Kako vidimo u ovom reklamiranju firme Duracell na jednoj nalepnici je slika ogromnih baterija poređanih sa plusom i minusom odmah jedne pored druge kao u kutijici nekog uređaja koji se napaja strujom od baterija.

Na drugoj 3D nalepnici je slika aluminijumskog poklopca koji samo delimično pokriva baterije, na poklopcu je identična aluminijumska šara koja se nalazi na podu a šrafovi na poklopcu su odštampani da neki prolaznik ne bi zapeo za njih i pao.

Kada posetilac tržnog centra želi da se popne na sledeći sprat pokretnim stepenicama odmah mu u oči upadaju baterije proizvod firme Duracell u podnožju stepenica.

A usled optičke iluzije mu izgleda kao da su majstori postavili baterije koje pogone stepenice i da su u nekoj silnoj žurbi verovatno trbuhom za kruhom ogladneli jurnuli na doručak pa zaboravili da vrate poklopac na svoje mesto jer su čak i šrafovi koji zavrću poklopac razbacani a i sam poklopac izgleda kao da je samo bačen u nekoj silnoj panici.

Međutim onda na drugi pogled ovog reklamiranja firme Duracell posetiocu biva jasno da je to samo vešta optička varka kreirana u svrhu reklamiranja i da ne postoje tako velike baterije a pogotovo ne na naizmeničnu struju i onda postaje jasnije da su to standardne srednje Duracell-ove 2A baterije.

Ali u ovoj optičkoj iluziji poruka reklamiranja je ta koja je najbitnija, poruka je ta koja golica misli i na šaljiv karikiran način saopštava da baterije proizvod firme Duracell i to one srednje AA su sa jedne strane večne, da ne mogu da se potroše, da su neiscrpni izvor jednosmerne struje i da mogu beskonačno energijom napajati jer se beskrajne stepenice stalno kreću a sa druge strane da su baterije toliko snažne da iako su sićušne u odnosu na stepenice da mogu da napajaju strujom ogromne pokretne stepenice koje inače koriste električnu energiju i to naizmeničnu od 220 V.

Ovo napajajuće reklamiranje firme Duracell i proizvoda baterija je privuklo pažnju velikog broja prolaznika preko stepenica tržnog centra ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar