E-Graphics je globalna kompanija u oblasti proizvodnje, štampe i marketinga sa 32 kancelarije u 14 država, sedište firme je u New York-u, SAD, web sajt je www.egplusww.com.

Firma E-Graphics je želela reklamiranje koje bi pokazalo njene mogućnosti kao vodeće globalne kompanije u oblasti usluge štampanja.

E-Graphics firma je kreirala i odštampala reklamne nalepnice koje izgledaju kao da im je izvrnut jedan ugao i takve nalepnice je postavila na uglove zidova i fasade zgrada u Johannesburg-u, Južna Afrika.

Slika 1 prikazuje reklamiranje firme E-Graphics kako je postavila nalepnicu na desni donji ugao spoljneg zida od crvenih cigala u čijem dvorištu se nalazi zgrada u kojoj živi klijent koji je poručio štampanje, usled optičke iluzije zid od crvenih cigala izgleda kao da je odštampan, cilj je bio pokazati klijentu mogućnosti usluge štampe firme E-Graphics.

Slike 2 i 3 prikazuju kako je firma E-Graphics zbog reklamiranja usluge štampanja postavila nalepnice na: kancelarijski nameštaj, na desni donji ugao spoljneg zida od cigala, na ormančić za poslovna dokumenta, na kancelarijski astal, na podmetače na astalu, na razne kancelarijske rekvizite...

Slika 4 prikazuje reklamiranje firme E-Graphics kako je postavila nalepnicu na levi donji ugao poslovne zgrade čiji se deo nalazi na nekoliko metara visine od tla u čijim kancelarijama radi klijent koji je poručio štampanje, usled optičke obmane beli fasadni zid poslovne zgrade izgleda kao da je odštampan, cilj je bio pokazati klijentu mogućnosti usluge štampe firme E-Graphics.

Slika 5 prikazuje načine reklamiranja usluge štampanja firme E-Graphics: kako je velika nalepnica zalepljena na put koji je sastavljen od betonske galanterije kojim prolaze automobili, zatim nalepnicu na levom donjem uglu ćoška zgrade koji se graniči sa trotoarom, nalepnicu na levom donjem uglu poslovne zgrade čiji se deo nalazi na nekoliko metara visine od tla.

Slika 6 prikazuje reklamiranje firme E-Graphics kako je postavila nalepnice na desni donji ugao ulične umetnosti koja krasi zidove sa motivima i sadržajem: urbane sredine, vozova u stanici, dekorativnih slova, grafita i poznatih lica.

Slika 7 prikazuje opis kako je rađeno reklamiranje za uličnu umetnost kao i radnike koji postavljaju nalepnice, ovo reklamiranje je i počelo postavljanjem nalepnica prvo po uličnoj umetnosti.

Ugao nalepnice koji nije izvrnut pri vrhu nosi upečatljivu poruku reklamiranja usluge štampanja "Mi možemo odštampati ovo" ispod se nalazi naziv firme E-Graphics a pri dnu je i web adresa www.e-graphics.com.

Veličine nalepnica u svrhu reklamiranja usluge štampe su bile u rasponu od 75 cm pa sve do 3,5 m, veličina površine zida na kojima je postavljena nalepnica nije bila bitna, firma E-Graphics je pretvorila čak i najneočekivanje površine zidova u svoje reklame.

Manje poslovne kartice omogućavaju E-Graphics-ovom prodajnom timu firme neograničene mogućnosti reklamiranja usluge štampe, da označi šta god želi gde god da idu, da postavi nalepnice na bilo koji predmet.

A kada je takva nalepnica u svrhu reklamiranja usluge štampe postavljena na neku površinu zida u ugao tada ona stvara optičku varku kao da je površina zida odštampana od strane firme E-Graphics a izvrnuti deo usled optičke iluzije stvara utisak slučajnim prolaznicima kao da majstori još nisu završili prelepljivanje zidova nalepnicama.

To klempavo reklamiranje firme E-Graphics i njene usluge štampanja je privuklo pažnju slučajnih prolaznika pored zidova ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar