Federal Express - FedEx je američka globalna kompanija koja pruža uslugu kurirske dostave paketa sa sedištem u Memphis-u, Tennessee, SAD, web sajt FedEx-a je www.fedex.rs.

Ekspresna pošta je ubrzana pošta za koju kupac plaća doplatu i prima bržu isporuku paketa od redovne.

Federal Express je internacionalna kurirska poštanska služba i brzina prevoza i usluga isporuka pošiljki je od presudne važnosti, zato je ovo reklamiranje usluge isporuke usmereno ka rafalnom govoru, brzom donošenju odluka i još bržoj isporuci pošiljke kombijem do aviona.

U ovom reklamiranju isporuke firme Federal Express vidimo u kancelariji poslovnog čoveka Jim Spleen-a koji govori neverovatno brzo preko telefona o poslovnom putu za L.A. i New York.

Rukovodioc Jim Spleen spušta slušalicu i pita podnosioca zahteva za posao koji sedi za stolom ispred njega zašto on misli da zaslužuje posao u Federal Express-u, podnosioc zahteva kaže da ima oštar um, službeniku Jim Spleen-u se sviđa njegov odgovor i prima ga na posao odmah na licu mesta.

Kao što se vidi u ovom reklamiranju usluge isporuke, scena brzo ide u drugu sobu gde se održava poslovni sastanak upravnog odbora na kome biznismen Jim Spleen kaže prosto i jednostavno u rafalno brzom tempu da je posao posao i da bi se posao završio potrebno je da rukovodioci odmah počnu da rade i to smesta.

Sastanak se završava isto tako brzo baš kako je i počeo posle veoma kratke lekcije koju je održao Jim Spleen rukovodiocima, gledajući direktore izgleda da brzi i vredan rad može prouzrokovati ćelavost.

Zatim reklamiranje firme Federal Express-a prikazuje Jim Spleen-a kako ćaska sa poslovnim čovekom za vreme ručka u restoranu, oni imaju jedno ubrzano ćaskanje o bankarskom poslu u Pitsburgh-u, Jim Spleen ga pita da li je u redu da ga zove Pete on potrvđuje da može tako da ga zove.

Recepcionerka kaže Jim Spleen-u da je Mr. Smitler tu kod nje i da je došao u poslovnu posetu a onda Jim Spleen odgovara recepcionerki da mu kaže da ga sačeka 15 sekundi, Mr. Smitler potvrđuje da će ga sačekati 15 sekundi.

Zatim se Jim Spleen ekspresno prebacuje sa jedne telefonske linije na drugu, sa jedne berze na drugu i sa jednog poslovnog dogovora na drugi a onda samouvereni sporiji spiker u ovom reklamiranju usluge isporuke kaže "U ovom brzom kretanju visokog pritiska, urađeno za juče svetu, zar vam nije drago što postoji kompanija koja može da se nosi sa svim tim".

A zatim vidimo kako sekretarica u svrhu reklamiranja firme Federal Express postavlja paket na sto ispred Jim Spleen-a dok on i dalje vodi poslovne razgovore preko telefona i to sve brže i brže i nekako tada kao da počinje da zvuči kao pokvarena gramofonska ploča, rafalno brzo priča kao da je navijen.

Reklamiranje usluge isporuke pošiljke se završava sloganom "Federal Express, kada apsolutno pozitivno tamo mora biti preko noći" i najzanimljivijom scenom, na aerodromu transportni kombi Federal Express-a se približava avionu svetlosnom brzinom, iznenada koči uz škripu guma, zakucava se u mestu i zamalo što se nije prevrnuo unapred a šofer žurno istrčava napolje i u trku sustiže avion koji je već spreman za poletanje.

Ovo rafalno reklamiranje firme FedEx i usluge isporuke pošiljke je video veliki broj posetilaca sajtova na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar