Firma Fiji Travel je turistička agencija koja je specijalizovana za pružanje usluge putovanja na Fiji ostrva kao i ostrva u okruženju, sedište je u Gardena-i, Kalifornija, SAD, web sajt je www.fijitravel.com.

Fiji je ostrvska zemlja arhipelag koji se sastoji sa više od 330 ostrva, nalazi se u Melanesia-i u južnom Pacifiku, karakteristično drvo je kokosova palma.

Morsko reklamiranje firme Fiji Travel je usmereno ka bačenoj odeći na zemlji i bilbordu autobuske stanice u Oslo-u, Norveška.

Na zemlji sa spoljne leve strane bilborda se nalazi bačena odeća: cipele, čarape, jakna, pantalone, šal, rukavice, kapa, košulja, potkošulja, gaće i tašna.

U svrhu reklamiranja usluge turizma na vertikalni bilbord je postavljena slika na kojoj vidimo: golog muškarca sa leđa, dugu peščanu plažu, beskrajno plavo more, beskrajno plavetnilo nebeskog svoda i kokosovu palmu koja se nadvija nad peščanom plažom.

Prolaznik koji prilazi autobuskoj stanici prvo ugleda razbacanu odeću na zemlji a onda golog muškarca na pustoj plaži i pored njegovog desnog ramena logo znak i naziv Fiji Travel čija je svrha reklamiranje firme.

A onda prolaznik pokušava da shvati "šta je time pesnik hteo da kaže" pa ponovo osmotrivši razbacanu odeću uočava obrazac u kojem odeća nije nasumice odbačena nego je skidana: prvo cipele, pa čarape, pa jakna i tako redom i na kraju je tašna prislonjena na stub bilborda.

I tada usled optičke iluzije prolazniku čitava ta scena reklamiranja usluge turizma na otvorenom izgleda kao da je muškarac koji je video prelepu plažu na bilbordu ne mogavši da odoli skidao deo po deo odeće sa sebe odbacio je na zemlju i ušao na plažu bilborda.

Goli muškarac je beo kao sir što govori da je to neki meštanim Oslo-a koji i nema baš gde da pocrni i baš je malopre ušao na bilbord u želji da ga ogreje Sunce i okupa more Fiji-a i tada prolaznik shvata da je to reklamiranje firme Fiji Travel turističke agencije.

Fiji Travel je hteo reklamiranjem usluge turizma da stvori apetit i otvori želju Norvežanima da se kupaju i sunčaju na prelepim plažama Fiji-a stvarajući im scenu kao da je sunčana peščana plaža baš tu iza bilborda unutar stajališta autobuske stanice.

To odećasto reklamiranje firme Fiji Travel i usluge turizma je video veliki broj prolaznika pored autobuske stanice ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar