Ford Motor Company - Ford je Američki multinacionalni proizvođač automobila, sedište je u Dearborn-u, Michigan, SAD, web sajt je ford.rs.

Ford Ranger je pick-up terenac koji je namenjen za transport robe van asfaltnih puteva.

Ovo terensko reklamiranje firme Ford je usmereno ka modelu pick-up-a Ranger, podnim tepisima na asfaltiranim putevima kao i saobraćajnim znakovima pored puta u Santiago-u, Chile.

Ford je u svrhu reklamiranja proizvoda Ranger-a postavio sa leve strane puta žuti pravougaoni saobraćajni znak na kome u gornjem redu piše "Tako se oseća" ispod je slika pick-up-a Ranger-a, ispod slike je naziv modela Ford Ranger a u donjem redu je logo znak Ford-a.

Slika 1 - Ford je na podnom tepihu odštampao asfaltni put rapav i pun rupa sav istrošen kao da je milion vozila prešlo preko njega, takav tepih je postavio na put ulice koji je u odličnom stanju potpuno ravan i gladak, kada vozač naiđe svojim vozilom naravno uspori i preplaši se i onda na levoj strani puta spazi žuti pravougaoni saobraćajni znak i tada usled optičke iluzije shvata da je to reklamiranje firme Ford.

Slika 1 - kada vozač pređe vozilom glatko preko tepiha sa rupama shvata da je Ford-ova poruka bila da onaj ko se vozi Ranger-om preko takvih rupetina neće osetiti nikakva cimanja, truckanja, podrhtavanja i poskakivanja i neće izleteti na put sa leve strane pod neki kamion.

Slika 2 gornja polovina - Ford je na podnom tepihu odštampao asfaltni put koji je zaleđen i prekriven snežnim nanosima i postavio ga je na uzlazni početni deo mosta, kada vozač naiđe svojim vozilom naravno uspori i preplaši se i onda na levoj strani puta spazi žuti pravougaoni saobraćajni znak i tada usled optičke obmane shvata da je to reklamiranje proizvoda modela Ranger.

Slika 2 gornja polovina - kada vozač pređe vozilom glatko preko tepiha sa zaleđenom površinom i snežnim nanosima shvata da je Ford-ova poruka bila da onaj ko se vozi Ranger-om preko zaleđenog puta koji je potpuno prekriven snegom i ledom neće proklizavati nego će imati punu kontrolu nad pick-up-om i neće skliznuti sa puta i udariti u ogradu mosta ili još gore izleteti sa mosta.

Slika 2 donja polovina - Ford je na podnom tepihu odštampao poljski put koji je blatnjav, prekriven nanosima mulja i rupama sa lokvama vode, takav tepih je postavio na put ulice koji je u odličnom stanju potpuno ravan, suv i čist, kada vozač naiđe svojim vozilom naravno uspori i preplaši se i onda na levoj strani puta spazi žuti pravougaoni saobraćajni znak i tada usled optičke varke shvata da je to reklamiranje firme Ford.

Slika 2 donja polovina - kada vozač pređe vozilom glatko preko tepiha sa blatnjavom površinom i lokvama vode shvata da je Ford-ova poruka bila da onaj ko se vozi Ranger-om preko blatnjavog puta i lokvi vode neće proklizavati i neće se zaglibiti nego će imati punu kontrolu nad pick-up-om i neće prokliznuti i ispraviti krivinu i uleteti u crkvu.

Sa obraćanjem pažnje na bezbednost vozača te podne tepihe je firma Ford postavila u bočnim sporednim ulicama i na parking površinama sa ograničenjima brzine koja ne prelaze 10 km/č.

Firma Ford je u ovom reklamiranju proizvoda modela Ranger-a stvorila optičku iluziju u kojoj su vozači vozili preko terenskog puta koji je bio pun rupetina, zaleđen i blatnjav ne osećajući ga, osećajući samo ravnoću i mekoću puta i imajući potpunu kontrolu nad njim.

To tepihasto reklamiranje firme Ford i proizvoda Ranger-a je video veliki broj vozača ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar