Hot Wheels je popularan brend livenih malih igračaka replika malih automobilčića u razmerama 1:64, 1:50, 1:43 i 1:18, Hot Wheels je u vlasništvu firme Mattel, web sajt je hotwheels.com.

Mattel je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi igračke, vlasnik je brenda Hot Wheels, sedište je u El Segundo-u, Kalifornia, SAD, web sajt je mattel.com.

Mattel firma je želela ovim reklamiranjem u Mexico-u da istakne činjenicu da prozvodi najrealističnije makete igračaka automobila u razmeri.

Firma Mattel je reklamiranje proizvoda Hot Wheels automobilčića usmerila na javni otvoreni prostor pored autoputa van naseljenog mesta Mexico City-a u Mexico-u.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Hot Wheels postavljene su ogromne metalne konstrukcije preko kojih su zategnute plastične folije na kojima se nalaze slike 2 dečaka.

Slike dečaka na plastičnim folijama su u ležećem položaju, potrbuške, oslonjeni su na laktove sa podignutim nogama u kolenima, razvučenim osmesima na licima i razgoračenim očima.

U svrhu reklamiranja proizvoda Hot Wheels firma Mattel je bilbord dečake postavila u ležeći položaj jedan naspram drugog okrenute ka autoputu kako gledaju baš ispred sebe u autoput.

Autoputem prolaze stvarni automobili vozeći se ka svom cilju, to mesto gde se nalaze bilbord dečaci je na otvorenom van naseljenog mesta pa vozači voze malo brže kako bi što pre stigli na odredište.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju autića firme Mattel i proizvoda Hot Wheels, vozači koji se približavaju svojim automobilima bilbordima dva dečaka imaju utisak usled optičke iluzije kao da se dečaci igraju igračkama - automobilčićima, jer su dečaci mnogo veći od automobila i jer im stvarni automobili koji se nalaze ispred njih nekako izgledaju sićušni mali baš kao male igračke.

Isti je takav utisak i vozačima koji se udaljavaju od bilborda kada pogledaju u retrovizor prema nazad isto izgleda usled optičke obmane kao da se dečaci igraju malim automobilčićima.

Ceo taj prizor reklamiranja firme Mattel i proizvoda Hot Wheels usled optičke varke izgleda baš kao trka malih automobilčića malih minijaturnih igračaka čiji su posmatrači dva dečaka ležeći potrbuške razvučenih osmeha i razgoračenih očiju.

Dečaci nekako izgledaju kao da čak priželjkuju pobedu nekog automobilčića u trci pa čak kao i da priželjkuju neke sudare radi što više akcije.

Ciljna grupa reklamiranja proizvoda Hot Wheels autića su bili vozači koji vole brzinu i izazove, budući da se na dečacima nalazi i logo znak Hot Wheels firme roditelji će znati gde da idu u kupovinu igračaka a deca koja se voze u automobilu pored njih će ih naravno podsetiti da ne bi slučajno zaboravili.

Ovo pored puta reklamiranje firme Mattel i proizvoda Hot Wheels autića je video veliki broj vozača na autoputu kao i njihove dece a još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar