HP: gazišta stepenica iznose odštampani papir
HP: gazišta stepenica iznose odštampani papir

Hewlett-Packard - HP je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi softver i hardver, pored ostalog hardvera proizvodi i stone štampače, sedište je u Palo Alto-u, California, SAD, web sajt je www.hp.com.

Ovo reklamiranje firme Hewlett-Packard je trebalo tržištu Argentine da predstavi izlazak najnovijeg Photosmart Deskjet 995 c štampača.

Reklamiranje proizvoda Hewlett-Packard je usmereno ka pokretnim stepenicama aerodroma u Buenos Aires-u, Argentina na koje su postavljene slike štampača i slike odštampanog papira.

U svrhu reklamiranja kancelarijskog pribora firme Hewlett-Packard je na vrh pokretnih stepenica postavljena slika Photosmart Deskjet 995 c štampača a na gazište svakog stepenika je postavljena slika odštampanog papira.

Otvor fioke iz kojeg izlazi odštampani papir iz štampača se nalazi tačno na mestu gde se pojavljuju gazišta stepenika pokretnih stepenica a na odštampanom papiru na gazištima se nalazi na plavoj površini u gornjem redu u cilju reklamiranja proizvoda naziv modela "Novi HP Deskjet 995 c" ispod u donjem redu je poruka "Štampa 20 stranica u minuti" i u donjem desnom uglu je logo znak HP.

Kada prolaznik stane na vrh stepenica i kada vidi ceo taj prizor: nekakav uređaj ispred gazišta, na svakom gazištu odštampani papir, kada pročita tekst sa njega i konačno kada vidi kako gazišta iznose papire iz tog uređaja postaje mu jasno da je to štampač koji upravo štampa papire i tada mu usled optičke iluzije postaje jasno da je to reklamiranje firme Hewlett-Packard.

Optičkom obmanom je stvoren utisak kao da štampač ima ogromnu fioku u koju može da stane ogroman broj papira za štampanje jer gazišta stalno iznose papir iz kasete, da je farba u kartridž toneru nepotrošiva, da štampač može da štampa na bilo kojoj površini pa čak i na gvozdenim gazištima kao i da može veoma brzo da štampa jer gazišta se kreću brzinom otprilike kako i poruka u ovom reklamiranju proizvoda Hewlett-Packard sugeriše "Štampa 20 stranica u minuti".

Takođe oko štampača se ne vide nikakvi kablovi što znači da štampač može da štampa bilo gde, bilo kada i bilo koliko pa čak i sa mobilnog telefona jer ukoliko prolaznik u ovom reklamiranju firme Hewlett-Packard stoji ispred štampača i drži mobilni usled optičke varke izgleda kao da štampač štampa sa mobilnog.

Nekako prolaznike na pokretnim stepenicama kartridž toner u kojem se nalazi farba podseća usled optičke iluzije na japanski kanister od 20 litara koji je veličine čaše iz koje se pije voda.

U ovom reklamiraju proizvoda Hewlett-Packard štampači su postavljeni na Metropolitan aerodromu Buenos Aires-a, Argentina gde hiljade kancelarijskih službenika leti na poslovna putovanja svakodnevno.

Ovo pokretno reklamiranje firme Hewlett-Packard i proizvoda štampača je video veliki broj prolaznika na pokretnim stepenicama ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar