Firma Komatsu je Japanska multinacionalna korporacija koja proizvodi mašine i opremu za građevinarstvo, rudarstvo i vojsku kao i industrijsku opremu i mašine poput štamparskih mašina, lasera i termo generatora, sedište firme je u Tokyo-u, Japan, web sajt je www.komatsu.eu.

Komatsu firma je jedan od vodećih proizvođača građevinskih mašina, dobro je poznata po ogromnim, snažnim i preciznim mašinama.

Reklamiranje mašina firme Komatsu je usmereno ka građevinskim mašinama koje su ubacivale koverte u poštanske sandučiće kao i koje su pisale poruku na tastaturi laptopa u akciji koja se odvijala u Belgiji.

U Belgiji postoji samo 5 kompanija dovoljno velikih koje mogu kupovati na veliko građevinske mašine i zato je Komatsu osmislio koncept reklamiranja proizvoda Komatsu mašina u kome bi prikazao koliko su ogromne i naizgled nezgrapne mašine veoma precizne.

Na slikama 1, 2 i 3 u ovom reklamiranju firme Komatsu vidimo kako buldožer hvataljka ubacuje koverat u poštansko sanduče potencijalnog velikog kupca sa veoma velikom preciznošću.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Komatsu mašina, koverta je bila adresirana na direktora kompanije, u njoj je pisao samo link na internetu koji je u video snimku prikazivao kako je buldožer hvataljka veoma precizno ubacila koverat u veoma uzan prorez poštanskog sandučeta potencijalnog kupca.

Na slikama 5 i 6 ovog reklamiranja firme Komatsu vidimo kako buldožer sa hvataljkom drži najobičniju hemijsku olovku na jednoj od tipkica tastature laptopa.

U svrhu reklamiranja proizvoda Komatsu mašina buldožer hvataljka je sa hemijskom kucajući po tastaruri laptopa koji se nalazio na zemlji napisala e-mail direktoru kompanije u kome se nalazio link na internetu gde je kupac mogao videti u video snimku kako je napisan i ko je napisao i poslao mejl, a to je naravno bila velika Komatsu mašina.

A poruka čiji je cilj bio reklamiranje proizvoda Komatsu mašina je poslata direktoru kompanije, tekst je glasio "Poštovani gospodine, ako vam treba ekstremna preciznost samo nas pozovite, Srdačan pozdrav, Komatsu tim".

Svih 5 vodećih kompanija u Belgiji kupaca na veliko raznoraznih mašina su postali Komatsu-ovi kupci, rezultat reklamiranja firme Komatsu je bio 100 % uspešan rezultat.

To precizno reklamiranje firme Komatsu i proizvoda mašina je video veliki broj posetilaca sajtova jer je ovo reklamiranje na internetu bilo postavljeno na blogove i deljeno.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar