McDonald's je najveći lanac hamburger restorana brze hrane na svetu, služeći 68 miliona mušterija dnevno u 119 zemalja, prvenstveno prodaje: hamburgere, čizburgere, piletinu, pomfri, pića i dezerte, sedište firme je u Oak Brook-u, Ilinois, SAD, web sajt je www.mcdonalds.rs.

Najveći festival na otvorenom u Zurich-u, Švajcarska se održava tokom jula u vremenu od tri dana i tada je zabranjen saobraćaj u toj zoni i zato su saobraćajne oznake mogle biti promenjene, tu odluku je McDonald's firma iskoristila za reklamiranje proizvoda pomfrita.

McDonald's-ov Niederdorf restoran proizvoda brze hrane se nalazi u zoni gde se održava festival u kojoj se nalazi i veoma veliki broj malih uličnih tezgi koje u svojoj ponudi takođe imaju brzu hranu.

McDonald's firma je iskoristila priliku u toku održavanja festivala da reklamiranje proizvoda pomfrita postavi na već postojeću zebru, McDonald's se odlučio na ovaj korak da trake pešačkog prelaza prefarba u žutu boju i da pored njega doda pravougaonik i ofarba ga u crvenu boju jer se u neposrednoj blizini restorana nalazi žestoka konkurencija malih uličnih tezgi.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju restorana firme McDonald's, kada se pešak nađe u centru pešačkog prelaza videvši: crvenu pravougaonu površinu, žuto slovo m na njoj i žute trake pešačkog prelaza tada usled optičke iluzije polako počinje da mu se žuto slovo m pretvara u poznate žuto zlatne lukove početnog slova od firme McDonald's, crvena površina nekako počinje da liči na crvenu kartonsku kutiju a žute trake pešačkog prelaza počinju da liče na štapiće pomfrita koji izviruju iz crvene kutije.

I tada misterija postaje rešena, ceo taj prizor usled optičke obmane izgleda nekako poznato, kao ogromno McDonald's-vo pakovanje pomfrita i tada shvata da je to reklamiranje firme McDonald's.

Ovim kreativnim reklamiranjem firme McDonald's pešaci preko zebre su zahvaljujući optičkoj varci hipnotički uvedeni kroz zlatne lukove slova M u McDonald's-ov svet proizvoda brze hrane i elegantno su pozvani u njegov obližnji Niederdorf restoran da prezalogaje pakovanje pomfrita.

A oni koji nisu ljubitelji brze hrane koju pravi McDonald's kao i oni ostrašćeniji pljuvači po McDonald's brzoj hrani mogu da likuju nad ovakvim reklamiranjem firme McDonald's jer konačno imaju priliku da vide kako pešaci preko pešačkog prelaza gaze žute štapiće pomfrita a i sami mogu da se iživljavaju gazeći do mile volje Mekove štapiće pomfrita.

To štapićasto reklamiranje firme McDonald's i proizvoda pomfrita je video veliki broj prolaznika preko pešačkog prelaza kao i oni koji su samo obilazili festival ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar