McDonald's je najveći lanac hamburger restorana brze hrane na svetu služeći 68 miliona mušterija dnevno u 119 zemalja, prvenstveno prodaje: hamburgere, čizburgere, piletinu, pomfri, pića i dezerte, sedište firme je u Oak Brook-u, Ilinois, SAD, web sajt je www.mcdonalds.com.

Najveći festival na otvorenom u Zurich-u, Švajcarska se održava tokom jula u vremenu od tri dana i tada je zabranjen saobraćaj u njegovoj zoni i zato su saobraćajne oznake mogle biti promenjene, tu odluku je McDonald's firma iskoristila za reklamiranje proizvoda pomfrita.

McDonald's-ov Niederdorf restoran proizvoda brze hrane se nalazi u zoni gde se održava festival u kojoj se nalazi i veoma veliki broj malih uličnih tezgi koje u svojoj ponudi takođe imaju brzu hranu.

McDonald's firma je iskoristila priliku u toku održavanja festivala da reklamiranje proizvoda pomfrita postavi na već postojeću zebru, McDonald's se odlučio na ovakav korak da trake pešačkog prelaza prefarba u žutu boju jer se u neposrednoj blizini restorana nalazi žestoka konkurencija malih uličnih tezgi.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju restorana firme McDonald's kada pešak priđe pešačkom prelazu odmah spazi sa jedne strane pešačkog prelaza nekakvu crvenu površinu koja ima skoro kvadratni oblik a onda na njoj uočava i nekakve zlatne lukove koji nalikuju slovu M a zatim primećuje da su žute zebrine trake delimično pokrivene sa tom crvenom površinom.

Na crvenoj kutiji se nalazi poznato žuto slovo M poznati zlatni lukovi McDonald's firme, žute trake pešačkog prelaza su delimično prekrivene crvenom kutijom baš kao žuti štapići pomfrita što delimično vire iz kutije.

I tada prolazniku ceo taj prizor usled optičke iluzije pomalo izgleda nekako poznato kao ogromno McDonald's-vo pakovanje pomfrita i tada shvata usled optičke iluzije da je to reklamiranje firme McDonald's.

Ovakvim kreativnim reklamiranjem firme McDonald's pešaci preko zebre su zahvaljujući optičkoj obmani hipnotički uvedeni kroz zlatne lukove slova M u McDonald's-ov svet proizvoda brze hrane i elegantno su pozvani u njegov obližnji Niederdorf restoran da prezalogaje pakovanje pomfrita.

A oni koji nisu ljubitelji brze hrane koju pravi McDonald's kao i oni ostrašćeniji pljuvači po McDonald's hrani mogu da likuju nad ovakvim reklamiranjem firme McDonald's jer konačno imaju priliku da vide kako pešaci preko pešačkog prelaza gaze žute štapiće pomfrita.

Takvo ukusno reklamiranje firme McDonald's i proizvoda pomfrita je video veliki broj prolaznika preko pešačkog prelaza kao i oni koji su samo obilazili festival ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar