McDonald's je na svetu najveći lanac hamburger restorana brze hrane služeći 68 miliona mušterija dnevno u 119 zemalja, prvenstveno prodaje: hamburgere, čizburgere, piletinu, pomfri, pića i dezerte, sedište firme je u Oak Brook-u, Ilinois, SAD, web sajt je www.mcdonalds.rs.

Firma McDonald's je reklamiranje usluge besplatne kafe usmerila na banderu ulične rasvete na uglu 6-te Avenue i Cambie ulice u Vancouver-u, Britanska Kolumbija, Kanada.

McDonald's firma je imala jednostavan cilj da reklamiranjem usluge proširi glasine o besplatnom sipanju kafe, bez ikakve kupovine kada je doručak serviran davala je besplatne male šoljice kafe u periodu od 2 nedelje u pokušaju da privuče nove kupce za doručak.

U svrhu reklamiranja restorana firme McDonald's na banderu ulične rasvete postavljeno je na mesto gde se nalazi lampa džinovsko lonče kafe a u podnožju bandere na trotoar džinovska čaša.

Gornja polovina lončeta je ofarbana u belo jer je nebo najčešće prošarano belim oblacima a takvi lončići su stakleni i samim tim providni i zato se prolazniku sa zemlje od dole usled optičke iluzije čini kao da je gornja polovina lončeta prazna a donja polovina lončeta je ofarbana braon bojom što prolazniku iz zemaljske persperktive usled optičke obmane sugeriše da je lonče do pola napunjeno kafom a sam stub bandere je braon boje što nam usled optičke varke govori da je to mlaz kafe koji curi u kartonsku čašu.

McDonald's firma je na lonče kafe postavila svoj čuveni logo znak žuto slovo M kao i na džinovsku čašu, ispod logo-a je slogan "Besplatna kafa" ispod slogana je i poruka reklamiranja "Za ceo grad" ispod poruke je vremenski period od 2 nedelje "April 20 - Maj 3" kada je davala besplatnu kafu.

Ceo taj prizor usled optičke iluzije izgleda kao da konobarica McDonald's firme služi besplatnu kafu prolaznicima na ulici i to na trotoaru.

U to vreme se firma McDonald's trudila da se direktno takmiči sa poznatim brendom kafe Starbucks-om i zato joj je trebalo reklamiranje koje će napraviti senzaciju.

McDonald’s Premium pečena kafa je napravljena od 100% Arabica zrna ručno biranih i pečenih na vatri za punoću ukusa, za vreme reklamiranja kafa je služena u novim lončićima koji ostaju hladni na dodir.

Preko cele Zapadne Kanade preko 60.000 čaša je podeljeno besplatno u periodu od 2 nedelje, posle reklamiranja usluge besplatne kafe prodaja kafe se povećala kao i broj prodatih doručaka.

Ovo banderasto reklamiranje firme McDonald's i usluge besplatne kafe je privuklo pažnju velikog broja šetača prolaznika pored bandere ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i deljeno među istomišljenicima.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar