McDonald's je najveći lanac na svetu restorana brze hrane služeći 68 miliona kupaca dnevno u 119 zemalja, prvenstveno prodaje: hamburgere, čizburgere, piletinu, pomfri, pića i dezerte, sedište firme je u Oak Brook-u, Ilinois, SAD, web sajt je www.mcdonalds.rs.

Firma McDonald's je reklamiranje usluge non-stop otvorenosti svog restorana usmerila na spuštene roletne na ulaznim vratima lokalnih restorana u Bangkok-u, Tailand.

Reklamiranje restorana firme McDonald's je trebalo da proširi glasine o radu restorana 24 časa i zato je postavila slike osvetljenog enterijera svog otvorenog restorana na spuštajuće roletne Tajlandskih restorana koji se nalaze u centru grada Bangkok-a na Siam skveru.

Restorani na Siam skveru uglavnom su otvoreni od jutarnjih do večernjih sati i zato je McDonald's u svrhu reklamiranja usluge dan-noć otvorenosti iskoristio tu mogućnost za postavljanje slike svog osvetljenog restorana na njihove spuštene roletne preko noći.

Tajlandski restorani na Siam skveru nude lokalni meni jela koja su uobičajena za to podneblje i rade samo preko dana, tako da oni nisu konkurencija McDonald's-u koji je otvoren non-stop i nudi drugačiju vrstu brze hrane: hamburgere i pomfrit i zato je takvo reklamiranje firme McDonald's bilo moguće.

Na levoj polovini slike 1 u ovom reklamiranju usluge 24 časovne otvorenosti vidimo lokalni Tajlandski restoran pred večernje zatvaranje koji još radi, na desnoj polovini slike leva roletna je spuštena dok desnu polovinu roletne 2 radnika u žutim majicama baš spuštaju.

Na slici 2 vidimo obe roletne spuštene, na roletnama pri vrhu na crnoj pozadini u svrhu reklamiranja firme McDonald's se nalazi logo znak kao i naziv firme, ispod na horizontalnoj plavoj traci se nalazi: dan-noć mesečeva lopta, u produžetku je poruka "Otvoreno 24 časa" i logo znak, dok je ispod slika osvetljenog enterijera McDonald's restorana.

Na slici 3 vidimo još 2 lokalna restorana na kojima se nalazi slika osvetljenog enterijera McDonald's restorana a ispod je slika radnika koji baš lepe poster na roletnu u cilju reklamiranja usluge dan-noć otvorenosti i vidimo kako roletne formiraju horizontalne trake udubljenja na slici.

Kada prolaznik prolazi pored takvog lokalnog restorana i ugleda tu čitavu scenu: osvetljeni enterijer restorana zatim McDonald's simbole, trakastu sliku sa udubljenjima tada mu usled optičke iluzije postaje jasno da je to reklamiranje firme McDonald's.

Ovo roletnasto reklamiranje firme McDonald's i usluge otvorenosti restorana je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na forume i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar