Firma Monte Carlo je vodeći Indijski brend za odeću, deo asortimana su: jakne, džemperi, kaputi, dukserice, majice, farmerke, džins, trenerke..., sedište Monte Carlo firme je u Ludhiana-i, Punjab, Indija, web sajt Monte Carlo firme je www.monte carlo.in.

Cilj reklamiranja firme Monte Carlo je bio predstavljanje proizvoda farmerki nove poderane kolekcije mlađoj populaciji Indijskog tržišta.

Poderane farmerke su one koje obično imaju neke pokidane, poderane, oparane, rasporene, razderane ili otkinute delove.

Poderane farmerke nastaju usled dužeg nošenja i prirodnog procesa: habanja, trošenja, pranja i trljanja materijala.

Oni koji namerno nose poderane farmerke obično nisu siromašni, to je svestan izbor kao vid otpora ili pripadnosti vladajućem modnom trendu.

Firma Monte Carlo je reklamiranje novih proizvoda džins poderane kolekcije usmerila ka stranicama časopisa i interaktivnom efektu kidanja.

U svrhu odevnog reklamiranja firme Monte Carlo zauzete su dve stranice časopisa, stranice su prazne osim što se na desnoj stranici nalazi samo slika farmerki na beloj pozadini dok je leva stranica takođe bele pozadine ali su te dve stranice zalepljene lepkom.

Kada čitalac časopisa želi da otvori stranicu na kojoj se nalazi reklamiranje proizvoda farmerki primoran je da razdvoji te dve stranice kidanjem jer su slepljene a onda kada ih razdvoji ugleda samo plave farmerke na desnoj stranici koje imaju bele poderotine jer je stranica bele pozadine.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Monte Carlo stranice su zalepljene samo na tri mesta: na mestu kod levog džepa farmerki, na kolenima i pri dnu desne nogavice; ta mesta se i najčešće habaju: čestim stavljanjem šaka u džepove, klečanjem na kolenima kao i zapinjanjem prilikom kretanja donjeg dela nogavice za raznorazne predmete na tlu.

Usled optičke iluzije razdvajanjem stranica čitaocu se prikazuje efekat kidanja pojedinih delova sa farmerki, farmerke imaju na sebi bele poderotine koje usled optičke obmane simuliraju otkinute i oparane delove a na levoj stranici ovog reklamiranja proizvoda farmerki se vide oparani i otkinuti delovi tkanine sa farmerki.

A onda kada čitalac u donjem desnom uglu pročita liniju teksta "Poderana kolekcija" zatim u produžetku naziv firme Monte Carlo i prepoznatljiv logo firme tada usled optičke varke čitaocu biva jasno da je to reklamiranje firme Monte Carlo nove poderane kolekcije a ne da je časopis pogrešno odštampan i da su stranice slepljene, prodaja je porasla za 4% posle ovog reklamiranja.

To poderano reklamiranje firme Monte Carlo i proizvoda farmerki je video veliki broj čitalaca magazina ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar