Nike je Američka multinacionalna korporacija jedna od najvećih svetskih proizvođača sportske opreme: atletske obuće, odeće..., sedište firme je u Beaverton-u, Oregon, SAD, web sajt je www.nike.com.

Nike firma je reklamiranje proizvoda kopački za decu usmerila ka kutijama za kopačke po prodavnicama u Singapore-u.

Cilj reklamiranja firme Nike je bio da inspiriše decu zaluđenike u fudbal da slede svoje snove o profesionalnom igranju fudbala.

Kutija za Nike kopačke spolja nije ništa posebno, uobičajena je kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Nike, međutim kada se otvori u njoj se pored kopački nalazi i slika minijaturnog fudbalskog stadiona, slika neba kao i čipa sa zvučnikom.

Fudbalski stadioni su obično pravougaonog oblika, u centru podnožja stadiona se nalazi zeleni travnati teren na kome se odigravaju fudbalske utakmice, oko terena se nalaze tribine sa gledaocima koje su vertikalne pod kosim uglom tako da zatvaraju stadion čineći neku vrstu kutije.

Ovo reklamiranje firme Nike nam optičkom iluzijom stvara stadion, u podnožju kutije za kopačke je slika zelenog fudbalskog terena, na bočnim stranama je slika tribina koje su krcate fudbalskim fanovima, na unutrašnjoj strani poklopca je slika neba a u kutiji je čip sa zvučnikom koji kada se kutija otvori reprodukuje klicanje podivljalih gledalaca.

Firma Nike je takvu vrstu kutija proizvela u ograničenoj količini radi reklamiranja najnovijih kopački, kutije su raspoređene po prodavnicama u Singapore-u, kada klinac sretan kupac otvori kutiju ugleda minijaturni fudbalski stadion i čuje fanove kako kliču, tada može usled optičke obmane zamisliti sebe unutar stadiona kako bodri svoj tim ili još bolje kako igra fudbal sa svojim novim Nike kopačkama.

Klincima kada otvore kutiju firme Nike pruža se mogućnost da jednog dana igraju u Nike kopačkama utakmicu svetske klase u besprekornom stadionu sa stotinama hiljada fanova zajedno sa svojim fudbalskim herojima.

Nike firma je iskoristila priliku pojavljivanja najnovijih fudbalskih kopački koje su razvijene zajedno sa profesionalnim igračima za povećanje performansi da ih reklamiranjem predstavi u minijaturnom fudbalskom stadionu kako bi podstakla maštu klinaca.

Ovakvim reklamiranjem firme Nike je generisan ogroman interes za Nike kopačke što je bio rezultat usmenog prenošenja između klinaca zaluđenika u fudbal.

Ovo kutijasto reklamiranje firme Nike i proizvoda kopački je video veliki broj kupaca ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i deljeno među prijateljima.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar