Firma Opodo je pan-Evropska turistička agencija koja u ponudi ima letove, hotele, iznajmljivanje automobila, aranžmane za godišnje odmore, ekskurzije, skijaške odmore i vikendice, ima svoje agencije u 14 Evropskih zemalja, sedište je u London-u, Ujedinjeno Kraljevstvo, web sajt je www.opodo.com.

Reklamiranje firme Opodo je usmereno ka bilbordima i otopljenom snegu na autobuskim stajalištima u Hamburg-u, Nemačka.

Za vreme zime mnogi Nemci idu na godišnje odmore na daleke destinacije, ponuda turističkih agencija za takva putovanja i baš u to vreme je ogromna i žestoka i zato je agencija Opodo u svrhu reklamiranja usluge turizma postavila bilborde po Hamburg-u koji emituju i svetlost i toplotu.

Kao što vidimo u ovom morskom reklamiranju firme Opodo na bilbordima se nalaze scene mladih parova u kupaćim kostimima kako opušteno uživaju na potpuno pustim plažama i u potpuno pustom beskrajnom morskom plavetnilu sa suncem koje iz daljine obasjava i zaslepljuje.

Kada putnik na buskom stajalištu vidi ovo reklamiranje usluge turizma ima osećaj usled optičke iluzije kao da parovi letuju na nekoj udaljenoj destinaciji na nekom pustom ostrvu u Tihom Okeanu pod užarenim zracima Sunca.

A onda putnik primećuje kontrast ispod bilborda, crnu mrlju naspram belog snega koji se nalazi svuda okolo po ulici i tada mu usled optičke obmane u ovom reklamiranju firme Opodo postaje jasno da užareno Sunce sa bilborda topi sneg a kada priđe bliže tada počinje da oseća i toplotu i počinje da se pita da li halucinira ili je turistička agencija Opodo dovela plažu na busku stanicu u Hamburg.

Na bilbordu u desnom donjem uglu je logo znak turističke agencije Opodo, u produžetku je i naziv firme Opodo dok se u samom desnom donjem uglu nalazi i slogan za reklamiranje usluge turizma "Neka putovanje počne" koji sugeriše putniku koji čeka bus na buskom stajalištu da umesto započinjanja putovanja lokalnim busom po Hamburg-u da krene na putovanje sa agencijom Opodo na neku sunčanu i daleku destinaciju.

U ovom reklamiranju firme Opodo putnici na buskim stajalištima su imali osećaj stojeći pored takvog svetlosnog i toplotnog bilborda kao da su već doputovali na neku udaljenu egzotičnu destinaciju žarkog tropskog podneblja i to baš sa agencijom Opodo i zato je poseta web sajtu bila povećana.

To otapajuće reklamiranje firme Opodo i usluge turizma je video veliki broj putnika na autobuskim stanicama ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i deljeno.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar