Gillette je brend: muških žileta, aparata za brijanje i lične higijene, Gillette je u vlasništvu firme Procter & Gamble, web sajt je www.gillette.com.

Firma Procter & Gamble - P & G je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi: sredstva za čišćenje, proizvode za negu i kozmetiku..., vlasnik je brenda Gillette, sedište firme je u Cincinnati-u, Ohio, SAD, web sajt je www.us.pg.com.

Po savremenoj statistici samo 12% žena voli maljave muškarce dok 71,6 % muškaraca voli obrijane bikini zone kod žena, razlozi za uklanjanje žbunastih dlačica ispod pazuha i u oblasti stidnog područja su: kulturni, seksualni, medicinski ili religiozni.

Firma Procter & Gamble je reklamiranje proizvoda za brijanje Gillette usmerila ka travnatim površinama pored vode širom Nemačke na koje je postavila peškire za sunčanje upravo pred letnju sezonu sunčanja i kupanja.

Procter & Gamble firma je po nekoliko desetina peškira za sunčanje poređala jedan do drugog u redovima i kolonama i u svrhu reklamiranja proizvoda Gillette raširila po travi: u parkovima, pored jezera, pored otvorenih bazena, na javnim zelenim površinama, pored reka, na travnatim površinama za sunčanje širom Nemačke.

Zbog reklamiranja kozmetičkog pribora firme Procter & Gamble na travnate površine su postavljene dve vrste peškira jedni su bili tamno plavi i na njima je bila svetlije plava silueta osobe a drugi su bili tamnije ljubičasti i na njima je bila svetlije ružičasta silueta osobe.

Na peškiru čija je pozadina bila tamnije ljubičasta silueta osobe je držala ruke ispod glave, noge prekrštene ispod kolena a u struku je bila malkice izvijena, na ramenima su bile rupe kroz koje su štrčale vlati trave a u središnjem delu u predelu kukova je takođe peškir bio izrezan i kroz njega je štrčao busen zelene trave.

Na peškiru čija je pozadina bila tamnije plava silueta osobe je držala desnu ruku ispod glave a u predelu ramena je bila izrezana rupa kroz koje su štrčale stabljike trave dok je u središnjem delu u predelu kukova bila izrezana rupa sa takođe žbunastom travom.

Kada posetilac vidi peškir sa tamnije ljubičastom pozadinom i svetljiom ružičastom siluetom sa dužom kosom sa tanjim i vitkijim rukama ispod glave sa užim strukom sa širim kukovima sa prekrštenim nogama i sa trouglastim izrezom u predelu kukova kroz koji izbija žbun trave shvata usled optičke iluzije da je to ženska osoba koja se sunča.

A onda kada posetilac vidi u desnom donjem uglu peškira naziv Gillette a ispod Venus shvata usled optičke obmane da je to reklamiranje firme i proizvoda Venus žileta za brijanje ili za depilaciju žbunastih dlaka kod žena.

Kada posetilac vidi peškir sa tamnije plavom bojom pozadine i svetlije plavom bojom siluete, sa kratkom kosom sa mišićavijim rukama bez struka sa mišićavim nogama sa raširenim nogama sa ogromnom rupom na grudima koju popunjava gusta žbunčina koja simbolizuje maljavi ljubavni tepih i izrezanom rupom u obliku polumeseca u predelu kukova jasno mu je usled optičke varke da je ta osoba muškarac i da se sunča.

I tada kada posetilac vidi u donjem levom uglu peškira naziv Gillette a ispod Fusion shvata usled optičke iluzije da je to reklamiranje firme i proizvoda Fusion žileta za brijanje odnosno depilaciju dlaka kod muškaraca.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Procter & Gamble kada se pogleda ceo taj prizor peškira usled optičke obmane i muškarac i devojka izgledaju kao da su u pozama za sunčanje potpuno nagi bez kostima za kupanje ali su zato obdareni bujnim intimnim krznom.

Firma Procter & Gamble je htela ovim reklamiranjem proizvoda Gillette da podseti i žene i muškarce da treba svoje krznene dlakave površine ispod pazuha i stidnih dlačica da obriju kako bi bili više seksi i u trendu sa statistikom koja kaže da i muškarci a i žene više preferiraju ćosava depilirana tela.

Hiljade tih peškira za sunčanje su ukradeni na početku letnje sezone što je i bila namera reklamiranja firme Procter & Gamble svo vreme.

Ovakvo provocirajuće reklamiranje firme Procter & Gamble i proizvoda Gillette je video veliki broj šetača ljubitelja sunčanja na travnatim površinama ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar