Gillette je brend: muških žileta, aparata za brijanje i lične higijene, Gillette je u vlasništvu firme Procter & Gamble, web sajt je gillette.com.

Firma Procter & Gamble - P & G je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi: sredstva za čišćenje, proizvode za negu i kozmetiku..., vlasnik je brenda Gillette, sedište firme je u Cincinnati-u, Ohio, SAD, web sajt je us.pg.com/sr.

Po savremenoj statistici samo 12% žena voli maljave muškarce a 71,6 % muškaraca voli obrijane bikini zone kod žena, razlozi za uklanjanje žbunastih dlačica ispod pazuha i u oblasti stidnog područja su: kulturni, seksualni, medicinski i religiozni.

Firma Procter & Gamble je reklamiranje proizvoda za brijanje Gillette usmerila ka travnatim površinama pored vode širom Nemačke na koje je postavila peškire za sunčanje upravo pred letnju sezonu sunčanja i kupanja.

Procter & Gamble firma je po nekoliko desetina peškira za sunčanje poređala jedan do drugog u redovima i kolonama i u svrhu reklamiranja proizvoda Gillette raširila po travi: u parkovima, pored jezera, pored otvorenih bazena, na javnim zelenim površinama, pored reka, na travnatim površinama za sunčanje širom Nemačke.

Zbog reklamiranja kozmetičkog pribora firme Procter & Gamble na travnate površine su postavljene dve vrste peškira, jedni su bili tamno plavi i na njima je bila svetlije plava silueta osobe a drugi su bili tamnije ljubičasti i na njima je bila svetlije ružičasta silueta osobe.

Na peškiru čija je pozadina bila tamnije ljubičasta, silueta osobe je držala ruke ispod glave, noge prekrštene ispod kolena a u struku je bila malkice izvijena, na ramenima su bile rupe kroz koje su štrčale vlati trave a u središnjem delu u predelu kukova je takođe peškir bio izrezan i kroz njega je štrčao busen zelene trave.

Na peškiru čija je pozadina bila tamnije plava, silueta osobe je držala desnu ruku ispod glave a u predelu ramena je bila izrezana rupa kroz koje su štrčale stabljike trave dok je u središnjem delu u predelu kukova bila izrezana rupa sa takođe žbunastom travom.

Kada posetilac vidi peškir sa tamnije ljubičastom pozadinom i svetlijom ružičastom siluetom, sa dužom kosom, sa tanjim i vitkijim rukama ispod glave, sa užim strukom, sa širim kukovima, sa prekrštenim nogama i sa trouglastim izrezom u predelu kukova kroz koji izbija žbun trave, shvata usled optičke iluzije da je to ženska osoba koja se sunča.

Kada posetilac vidi u desnom donjem uglu peškira naziv Gillette i ispod Venus, tada shvata usled optičke obmane da je to reklamiranje firme i proizvoda Venus žileta za brijanje ili za depilaciju žbunastih dlaka kod žena.

Kada posetilac vidi peškir sa tamnije plavom bojom pozadine i svetlije plavom bojom siluete, sa kratkom kosom, sa mišićavijim rukama bez struka, sa mišićavim raširenim nogama, sa ogromnom rupom na grudima koju popunjava gusta žbunčina koja simbolizuje maljavi ljubavni tepih i izrezanom rupom u obliku polumeseca u predelu kukova jasno mu je usled optičke varke da je ta osoba muškarac i da se sunča.

I tada kada posetilac vidi u donjem levom uglu peškira naziv Gillette i ispod Fusion, shvata usled optičke iluzije da je to reklamiranje firme i proizvoda Fusion žileta za brijanje odnosno depilaciju dlaka kod muškaraca.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Procter & Gamble, kada se pogleda ceo taj prizor peškira usled optičke obmane i muškarac i devojka izgledaju kao da su u pozama za sunčanje potpuno nagi bez kostima za kupanje ali su zato obdareni bujnim intimnim krznom.

Firma Procter & Gamble je htela ovim reklamiranjem proizvoda Gillette da podseti i žene i muškarce da treba svoje krznene dlakave površine ispod pazuha i stidne dlačice da obriju kako bi bili više seksi i u trendu sa statistikom koja kaže da i muškarci a i žene više preferiraju ćosava depilirana tela.

Hiljade tih peškira za sunčanje su ukradeni na početku letnje sezone, što je i bila namera reklamiranja firme Procter & Gamble svo vreme.

Ovo žbunasto reklamiranje firme Procter & Gamble i proizvoda Gillette je video veliki broj šetača ljubitelja sunčanja na travnatim površinama ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar