Mr. Clean je univerzalno hemijsko sredstvo za čišćenje širokog spektra u domaćinstvu: prljavštine na podu, masti u kuhinji, gareži na zidovima... bez obzira gde se krila, u Argentini je poznat pod imenom Maestro Limpio, brend je u vlasništvu firme Procter & Gamble, web sajt je www.mrclean.com.

Firma Procter & Gamble - P & G je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi: sredstva za čišćenje, proizvode za negu i kozmetiku..., vlasnik je brenda Maestro Limpio, sedište firme je u Cincinnati-u, Ohio, SAD, web sajt je www.us.pg.com.

Reklamiranje firme P & G je usmereno ka providnim plastičnim folijama ispred vrata u domaćinstvima u Buenos Aires-u, Argentina.

U svrhu reklamiranja proizvoda Maestro Limpio postavljan je providni tanki pravougaoni list sjajne plastike veličine otirača ispred spoljne strane vrata kuća, stanova... u Buenos Aires-u.

Kada domaćin dođe do spoljnjih vrata kuće ili kada izlazi napolje iz stana ugleda deo poda kako se sija, kako blješti, kako reflektuje svetlost kao ovde u ovom reklamiranju čišćenja firme P & G.

A onda pažljivijim gledanjem iz radoznalosti i znatiželje domaćin uoči prvo rmpaliju ćelavca prekrštenih ruku kome se ispod ruku nalazi tekst "Učitelj čisti", levo od njega na beloj traci piše "Više sjaja za vaš pod" a još levo i broj telefona čija je svrha reklamiranje proizvoda Maestro Limpio.

I tada kada domaćin sve to zajedno ugleda: slogan "Učitelj čisti", poruku reklamiranja "Više sjaja za vaš pod", broj telefona i sjajan deo podnih keramičkih pločica tada mu biva jasno usled optičke iluzije da je to reklamiranje proizvoda Maestro Limpio za čišćenje.

A onda kada se sagne i približi shvata da taj blještavi deo podnih pločica je samo komad tanke plastične providne folije koja reflektuje svetlost i kroz koju se vidi boja i tekstura podnih pločica i time je optičkom obmanom stvoren efekat da je taj deo podnih pločica očišćen i žestoko uglancan proizvodom Maestro Limpio.

Neki brzopleti domaćini su čak usled optičke varke u prvih mah pomislili da sva ta blještava reflektujuća svetlost zrači od lepo obrijane ćelave glave Maestra Limpia, i tek kada su podigli plastičnu foliju i pročitali poruku reklamiranja "Više sjaja za vaš pod" shvatili su da se ne radi o frizerskom tretmanu nego o podnom tretmanu.

Prodaja proizvoda Maestro Limpio je povećana za 11% u supermarketima oko kojih je postavljana reklama, za vreme reklamiranja firme P & G služba prodaje proizvoda Maestro Limpio je primila 5.400 poziva.

To sjajno reklamiranje firme P & G i proizvoda Maestro Limpio je video veliki broj domaćina ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar