Pepsi je gazirano bezalkoholno piće sa ukusom kafeina kola voća koje proizvodi firma Pepsi-Co sa sedištem u New York-u, SAD, web sajt firme je www.pepsi.com

U ovom reklamiranju firme Pepsi-Co i proizvoda soka u limenci vidimo kako dečak dolazi do automata za prodaju gaziranih sokova, staje ispred njega želeći da popije Pepsi sok, diže pogled na ogromni visoki automat i tada uviđa kako Pepsi dugmence ne može da dohvati, ne obeshrabruje se, razmišlja časak, i onda mu se javlja spasonosna ideja.

Ideja u kojoj dečak u reklami Pepsi-Co firme ubacuje jedan novčić i pritiska dugmence za Coca-Cola-u, vadi limenku Coca-Cola-e iz automata i stavlja je na zemlju uspravno, zatim ubacuje drugi novčić i opet pritiska dugmence za Coca-Cola-u i drugu limenku stavlja opet na zemlju uspravno na oko pola metra od prve.

I odmah posle toga dečak se penje na obe limenke Coca-Cola-e, ubacuje treći novčić i pritiska dugmence za limenku gaziranog soka proizvoda Pepsi, i onda vidimo u ovom reklamiranju pića fime Pepsi-Co kako dečak silazi sa limenki Coca-Cola-e i odlazi ostavljajući dve pune Coca-Cola-e ispred automata.

I tek na kraju shvatamo poentu reklamiranja firme Pepsi-Co i njenog proizvoda soka u limenci, a to je da je dečak kupio Coca-Cola-e samo da bi stao na njih i mogao da dohvati Pepsi proizvod - limenku gaziranog soka.

Tako se ponaša:

  • Pravi zaljubljenik, jer je ludo zaljubljen do ušiju u Pepsi proizvod,
  • Pošten i iskren u duši prema Pepsi-Co firmi,
  • Zavisnik jer se navukao ali svesno na Pepsi proizvod - gazirani sok,
  • Veran i lojalan prema Pepsi-Co firmi jer ima kodeks časnog ponašanja,
  • Hedonista jer ne može da odoli omamljujućem ukusu gaziranog Pepsi proizvoda,
  • Obožavalac jer se divi Pepsi-Co firmi kao svom božanstvu,
  • Spreman na bankrot svojih roditelja jer plaća džeparcem 3 gazirana soka a dobija samo jedan,
  • Altruista i humanista u duši jer pomaže siromašnoj deci iz kraja da popiju 2 Coca-Cola-e koje je ostavio iza sebe na zemlji,
  • A kada odraste i postane dovoljno visok da može da dohvati dugmence Pepsi proizvoda, Coca-Cola-i će opasti značajno promet,
  • Jednom rečju kupac kakvog Pepsi-Co firma može poželeti samo u najluđim snovima...

Slogan na kraju reklamiranja Pepsi-Co firme u ambijentu sve govori "Uživanje u Pepsi-u" a iznad njega se nalazi i logo znak.

Ovo automat reklamiranje firme Pepsi-Co i njenog proizvoda gaziranog soka u limenci je privuklo pažnju velikog broja klinaca iz komšiluka, ali još veći broj posetilaca interneta je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova i društvenih mreža.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar