Firma Powerhouse Gym je najveća organizacija fitnes klubova na svetu, postoji više od 40 godina, sastoji se od 300 fitnes centara u 39 američkih i 17 država širom sveta i ima 1.2 miliona članova, sedište firme je u Highland Park, Michigan, SAD, web sajt je www.powerhousegym.com.

Powerhouse Gym firma u svom programu teretane pruža uslugu najnovijih vežbi: personalne treninge, prilagođene ciljno orijentisane vežbe širokog spektra inspirativnih grupnih treninga i oblikovanje nogu.

Cilj nožnog reklamiranja firme Powerhouse Gym fitnes kluba je bio propagiranje zdravog načina života i lepo oblikovanih nogu uz upotrebu fitnes sprave za vežbanje - nožne prese.

Presa za noge - slika 2 - lepo preplanula dizačica seksi nogu, baš kao što vidimo kod dizačice nogu u ovom reklamiranju usluge nožne prese, sedište prese za noge zahteva sledeće aktivnosti:

  • Da se postave stopala na ploču,
  • Da se saviju kolena pod uglom od 90 stepeni prilikom guranja prese,
  • Da se isprave leđa na naslonu prese,
  • Da se šakama uhvate ručke sa leve i desne strane kako bi se leđa na presi u potpunosti stabilizovala,
  • Da se stegnu trbušnjaci zbog dodatne stabilizacije kičme,
  • Da se nožnim mišićima: guznim i butnim kao i stopalima gurne ploča prese napred,
  • Da se nastave istezati noge i ispravljati kolena sve do potpune istegnutosti i opuštenosti mišića.

Firma Powerhouse Gym je u svrhu reklamiranja usluge vežbanja na nožnoj presi zalepila 2 slike na kamionima za smeće koji su se vozili širom SAD-a: crnog bodibildera sa zgrčenim nogama i sa ispruženim nogama radi dovođenja novih klijenata u fitnes klub.

Na kamionu za smeće na zadnjem delu se nalaze teška vrata koja zatvaraju kamion u zadnjem delu kako ne bi smeće ispalo napolje, baš kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Powerhouse Gym teretane, na tim vratima se takođe nalaze i pneumatski cilindri po jedan sa leve i desne strane, oni dižu i spuštaju ta vrata istezanjem i skupljanjem.

Pneumatski cilindar koristi komprimovani gas kako bi se povećanim pritiskom linijski istezao i time gurao zadnja vrata a ispuštanjem gasa se skupljao i time privlačio zadnja vrata kamiona za smeće.

Na slici 1 gornji deo - na levom delu crne pozadine kamiona za smeće vidimo tamnoputog mišićavog muškarca u poluležećem stavu kako se snažno šakama drži za ručke i skupljenih nogu a desno od njega u svrhu reklamiranja firme naziv Powerhouse Gym i u sredini logo znak nabildanog dizača tegova kako drži podignute teške tegove kojima se šipka od silne težine savila u polukrug sve do pucanja.

Na slici 1 donji deo - vidimo istog tog čokoladnog muškarca kako je ispružio noge van kamiona i stopala naslonio na unutrašnji gornji deo poluotvorenih zadnjih vrata, i kada sada u ovom reklamiranju usluge nožne prese uporedimo gornju i donju sliku vidimo razliku, na gornjoj polovini slike vidimo savijene noge muškarca i zatvorena zadnja vrata a na donjoj polovini slike vidimo ispružene noge muškarca i otvorena zadnja vrata kamiona za smeće i tada shvatamo usled optičke iluzije da je to bodibilder na nožnoj presi u teretani Powerhouse Gym.

I upravo u ovom reklamiranju firme Powerhouse Gym fitnes kluba postoji veoma velika analogija sličnosti usled optičke obmane između pneumatskog cilindra na kamionu za smeće koji se isteže i podiže zadnja vrata, crnog bodibildera na kamionu i bele preplanule dizačice snažnih nogu u teretani koja dižući seksi noge i gurajući stopala a zatim istežući kolena gura ploču nožne prese.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju usluge nožne prese, vozač kamiona za smeće drži stalno spuštena zadnja vrata, zato vreme tamnoputi bodibilder drži stalno zgrčene noge u kolenima, kada se šoferov kolega čistač komunalac u narandžastom odelu vukući za sobom kantu za smeće približava zadnjem delu kamiona šofer tada diže zadnja vrata a čokoladni bodibilder tada isteže noge.

I kada vidimo tu čitavu scenu u kojoj mišićavi muškarac usled optičke varke skupljanjem kolena spušta vrata a ispružanjem nogu diže vrata i desno od njega logo znak tada shvatamo da je to veoma suptilno reklamiranje firme Powerhouse Gym fitnes kluba koji nas poziva da vežbamo na nožnoj presi i da i mi imamo tako snažne i lepo oblikovane noge.

To dižuće reklamiranje firme Powerhouse Gym-a i i usluge nožne prese je bilo veoma efikasno jer postavljanje na internet ove fitnes slike koja poziva na vežbanje je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava lajkovanjem.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar