Firma Royal Canin proizvodi specijalno formulisanu hranu za različite rase za kućne ljubimce pse i mačke, vlasnik Royal Canin-a je Mars, sedište Royal Canin firme je u Aimargues, Gard, Francuska, web sajt je www.royalcanin.rs.

Mars firma je globalni proizvođač hrane za kućne ljubimce sa sedištem u McLean-u, Virdžinija, SAD, Mars je vlasnik Royal Canin-a, web sajt je www.mars.com.

Great Dane je veoma krupan, snažan i kratkodlaki pas, visine je oko 80 cm i težine oko 80 kg.

Royal Canin firma je reklamiranje proizvoda hrane za Nemačku Dogu usmerila ka bilbordima na zidovima ulice stambene četvrti u Hamburg-u, Nemačka.

2 bilborda visine preko 3 metra jedan naspram drugog u svrhu reklamiranja hrane za pse firme Royal Canin su postavljena na zidovima malene uličice koja ima samo par metara širine.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Royal Canin bilbord na slici 1 na desnoj strani uličice je portret glave i ramena psa Danske Doge iz velike blizine u makro formatu, na bilbordu visine preko 3 metra na slici 2 malom dečaku pas izgleda veoma impozantno, takav gro format je bio potreban da bi se pokazalo da je pas Veliki Danac stvarno ogroman.

Na levoj strani uličice se nalazi bilbord na kome je slika ogromnog pakovanja hrane za pse i to specijalno formulisane hrane individualno za pasminu Great Dane, slika 4 - pri vrhu pakovanja je logo znak Royal Canin firme, ispod je naziv Royal Canin sa karakterističnim slovima u svrhu reklamiranja firme, ispod je slika Nemačke Doge a pri dnu je naziv pasmine.

Oči psa Nemačke Doge čežnjivo netremice gledaju kao da je opčinjena magnetskom privlačnošću onim što vidi na suprotnom zidu ulice, upravo takva vrsta pogleda prirodno podstiče prolaznike da prate njegov pogled i tada ugledaju sliku velike papirne kese na bilbordu suprotnog zida čija je svrha reklamiranje proizvoda pseće hrane.

Ono drugo što prolaznik primeti posle hipnotisanog pogleda psa Danske Doge je ogromni ružičasti jezik sa koga voda curi iz usta, sa vrha jezika se obilato sliva voda i tada prolaznik prirodnim kretanjem pogleda ugleda i baricu vode ispod bilborda.

Prolaznik primećuje da kiša nije padala jer je svuda okolo suvo i tada mu usled optičke iluzije biva jasno da pas balavi na beton ispod bilborda a onda se zapita kako je to moguće i to pitanje ostaje da visi u vazduhu i da golica maštu.

Svakom vlasniku psa je odmah jasno šta znači taj fiksirajući pogled i balavljenje iz usta, samo jedno da se usled optičke obmane psu mnogo sviđa hrana koju vidi prekoputa na bilbordu.

Koji vlasnik bi odoleo takvom čežnjivom pogledu svog ljubimca a da mu ne kupi Royal Canin hranu, to reklamiranje proizvoda pseće hrane na bilbordima se nalazi u stambenoj četvrti gde ima i dosta vlasnika kućnih ljubimaca i ti bilbordi su bili primećeni pogotovo kada vlasnici izvode svoje kućne ljubimce u šetnju.

Na drugoj levoj strani ulice posmatrač prolaznik vidi ono što fascinira psa koji balavi, velika slika Royal Canin hrane za Great Dane pse i upravo ta slika u ovom reklamiranju firme Royal Canin pseće hrane na bilbordu prekoputa nam usled optičke varke izgleda kao da ga podstiče da mu curi voda na usta stvarajući baricu tečnosti ispod bilborda.

Zbog reklamiranja firme Royal Canin stvorena je barica sa šećernim džemom koja curi iz cevi kanistera ispod bilborda, svi koji prolaze pored gledaju u baricu tečnosti i pitaju se kako je to moguće.

Efekat balavljenja Nemačke Doge je optičkom iluzijom postignut instaliranjem kanistera koji je napunjen sa šećernom vodom koje kuvari koriste kada prave žele, šećerna voda kaplje iz kratke cevi iz kanistera koji je ispod postera stvarajući efekat barice bale.

Cilj reklamiranja firme Royal Canin je bio pokazati vlasnicima kućnih ljubimaca da Royal Canin pravi hranu specijalno za pojedine rase a Veliki Danac je odabran da bi se pokazalo da sa njihovom hranom može da naraste i tako veliki pas veličine kao odrastao čovek ili kao mali konjić poni.

To balavljeće reklamiranje firme Royal Canin i proizvoda pseće hrane za Velikog Danca je video veliki broj prolaznika vlasnika kućnih ljubimaca ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar