TIB: lažni saobraćajni znak i policijski auto
TIB: lažni saobraćajni znak i policijski auto

Firma Turkiye Is Bankasi - TIB je banka koja pruža opšte finanskijske usluge, plaćanja preko kreditnih kartica; potrošačko, poslovno i investiciono bankarstvo i stambene kredite, sedište je u Istanbul-u, Turska, web sajt je www.isbank .com.tr.

Turkiye Is Bankasi firma je želela ovim reklamiranjem da predstavi online uslugu plaćanja putnih i parking tiketa bilo kada i bilo gde preko svog web sajta.

Finansijsko reklamiranje firme Turkiye Is Bankasi je usmereno ka bilbordu saobraćajnom znaku pored autoputa u Turskoj.

Na Turskim autoputevima je uobičajen prizor da se policijski automobil krije u zasedi iza saobraćajnog znaka a takođe je i uobičajena navika vozača da kada ugledaju takvu scenu da uspore na zakonsko ograničenje brzine.

Da bi skrenula pažnju vozača automobila na autoputu firma Turkiye Is Bankasi je u svrhu reklamiranja usluge bankarstva postavila pored autoputeva bilbord koji se sastoji od saobraćajnog znaka i makete policijskih patrolnih kola.

Saobraćajni znak pored autoputa je sastavljen iz 2 dela, na gornjoj polovini se nalazi poruka "Platite vaše saobraćajne tikete na vreme bez čekanja u redu", na donjoj polovini u svrhu reklamiranja firme Turkiye Is Bankasi se nalazi naziv web sajta www.isbank.com.tr a iza saobraćajnog znaka je replika policijskih patrolnih kola u stvarnoj veličini.

Uobičajenu naviku vozača da uspore pored saobraćajnog znaka iza koga se krije policijski auto je banka Turkiye Is Bankasi iskoristila da na lažni saobraćajni znak postavi poruku i naziv web sajta jer tada vozači kada se približe pokušavaju da pročitaju koliko je ograničenje brzine i kakvo je to upozorenje pa onda pročitaju poruku i naziv web sajta i tada shvataju usled optičke iluzije da je to reklamiranje firme.

Banka Turkiye Is Bankasi je stvorila optičku obmanu policijske patrole u zasedi iza saobraćajnog znaka a kada vozač odmakne od znaka uočava maketu umesto pravog policijskog automobila i tada se vozač slatko nasmeje na kreativno reklamiranje usluge bankarstva.

Ovakvom optičkom varkom je banka Turkiye Is Bankasi poručila da je isto tako brzo i lako bez zamornog čekanja u dugim redovima ispred šaltera moguće platiti saobraćajne i parking tikete preko web sajta kao i kada se automobil vozi u saobraćaju brzo i lako bez zaustavljanja.

Ovo policijsko reklamiranje firme Turkiye Is Bankasi i bankarske usluge je video veliki broj vozača ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar