Firma YMCA Twin Cities je fitnes i welness klub koji u svom programu ima raznorazne vežbe za skidanje kilaže, sedište firme je u Minneapolis-u, Minnesota, SAD, web sajt je www.ymcamn.org.

24 YMCA kluba u Minneapolis-u/St. Paul-u i Western Wisconsin-u su se suočavali sa povećanom konkurencijom fitnes klubova: LA Fitness, Lifetime i Bally’s.

YMCA firma je bila nadjačana u reklamiranju u plaćenim medijima 20:1 i zato je bilo potrebno da se poveća pristustvo reklamiranja u medijima sa fitnes programima, u tu svrhu je kreirano fitnes reklamiranje firme The YMCA Fatpants Drive, reklamiranje je pokrenuto preko radia, bilborda i mikro web sajta www.fatpants.org.

Web sajt www.fatpants.org je pružao potencijalnim klijentima mesto da čuju i pročitaju stvarne životne priče, da saznaju više o firmi YMCA i njenim programima i podele slike, video i spotove sa prijateljima.

Firma YMCA je preko svog reklamiranja organizovala prikupljanje širokih pantalona, u ovom reklamiranju široke pantalone su one pantalone kada osoba oslabi i izgubi kilažu i onda joj postanu široke.

Kartonske kutije za donaciju za vreme reklamiranja su postavljene u lobijima, holovima i foajeima firme YMCA, kako su članovi fitnesa gubili težinu oni su bili ohrabrivani da poklanjaju svoje široke pantalone.

Kako je broj poklonjenih pantalona za vreme reklamiranja rastao bilbordi na otvorenom su vidljivo pokazivali uspeh firme YMCA koji je postignut reklamiranjem programa za mršavljenje i na kraju su bilbordi bukvalno bili prekriveni širokim pantalonama.

Novi članovi koji su se pridružili za vreme reklamiranja u bilo kojoj od 22 lokacije u Twin Cities Metro-u i Western Wisconsin-u su dobili besplatan Get Fit paket vredan $ 250 po učlanjenju koji ih je uveo u njihovo putovanje ka zdravom životu.

Postojeći članovi YMCA firme su mogli da iskoriste mogućnost za vreme reklamiranja kupujući Get Fit paket po sniženoj ceni od $ 99, pošto je reklamiranje bilo toliko uspešno, postojeći članovi su dobijali popuste na njihove sledeće poklonjene pantalone.

U samo par meseci reklamiranja hiljade širokih pantalona su prikupljene, rezultat reklamiranja firme YMCA je bio 11% povećanja novog članstva a na hiljade širokih pantalona su donirane lokalnoj Salvation Army.

Slogan na bilbordu za reklamiranje firme Twin Cities YMCA se nalazi u gornjem levom uglu i glasi "Izgubite težinu. Poklonite pantalone." ispod njega je web sajt www.fatpants.org koji je pokrenut zbog reklamiranja, desno gore je logo znak a ispod njega je i naziv firme YMCA.

Ovo pantalonasto reklamiranje firme Twin Cities YMCA i usluge fitnesa je privuklo pažnju velikog broja slučajnih prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar