Wempe: nakit koji čitaoci magazina probaju
Wempe: nakit koji čitaoci magazina probaju

Wempe je porodična firma koja nije samo poznata kao lanac luksuznih prodavnica proizvoda nakita i satova nego je u međuvremenu postala i proizvođač satova i promoter u reklamiranju visoko kvalitetnih proizvoda mehaničkih satova, sedište firme je u Hamburgu, Nemačka, web sajt je wempe.com.

Firma Wempe je jedan od vodećih dilera veoma ekskluzivnih dragulja visokog kvaliteta, zbog Wempe-ovog veoma visokog kvaliteta proizvoda dragulja i profila kompanije mnogi potencijalni kupci su bili malkice obeshrabreni da posete Wempe-ove prodavnice.

Zbog svega toga je Wempe firma želela da dragulje unese u domove kako bi ih približila kupcima, jedan od tih načina je bio i reklamiranje proizvoda nakita preko web sajta wempe.com a drugi način je bilo interaktivno reklamiranje proizvoda nakita u magazinima.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda nakita firma Wempe je postavila u magazin 3 stranice na koje je odštampala 3 proizvoda nakita: ogrlicu, ručni sat i prsten.

Pri vrhu svetlo braon stranice se nalazi slika proizvoda ogrlice za vrat Wempe firme, na unutrašnjoj strani ogrlice papir je isečen, čitalac magazina može da postavi tako isečenu ogrlicu oko vrata čime se optičkom iluzijom u ovom reklamiranju firme Wempe stvara utisak kao da čitalac proba ogrlicu oko vrata.

Na sredini zelene stranice magazina se nalazi proizvod ručni sat Wempe firme, leva i desna strana narukvice i samo telo sata su prosečeni tako da čitalac magazina može da provuče šaku i postavi sat na ručni zglob i tada se usled optičke obmane u ovom satnom reklamiranju firme Wempe sata stvara utisak kao da čitalac proba sat da vidi kako mu stoji.

Na sredini svetlo maslinaste stranice magazina se nalazi i slika proizvoda prstena Wempe firme, sredina prstena je prosečena tako da čitalac može da gurne prst kroz rupu na njemu i usled optičke varke u ovom satnom reklamiranju firme Wempe tada izgleda kao da čitalac proba prsten da vidi kako mu pristaje.

Na sredini tih stranica magazina se nalazi i ohrabrujuća poruka reklamiranja proizvoda Wempe "Nije naodmet da probate" a pri dnu stranica se nalazi naziv firme Wempe kao i kratak opis čime se firma Wempe bavi "Izvrsni satovi i nakit".

Ovo reklamiranje firme Wempe i njenih proizvoda u magazinu su osmislili studenti Julia Neumann & Michael Schachtnerr iz Majami evropske škole reklame, to reklamiranje proizvoda je studentski rad i nikada nije publikovano u nekom štampanom magazinu, nije bilo u prodaji.

Ovaj probajući način reklamiranja firme Wempe i proizvoda nakita je bio veoma efikasan jer postavljanjem slika nakita na web sajtove je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava opisivanjem.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar