Planetarium Prague se nalazi u Bubeneč-u, Prague, Češka, njegova kupola je jedna od najvećih u svetu 23,5 m u prečniku, web sajt je www.planetarium.cz.

Planetarium je teatar izgrađen pre svega za predstavljanje obrazovnih i zabavnih predstava o astronomiji i noćnom nebu.

Dominantna karakteristika planetariuma je velika kupola u obliku projekcionog ekrana na koji se projektuju scene u kretanju koje simuliraju realistično kretanje nebeske sfere: sunčevog sistema, zvezda, planeta, nebeskih objekata..., web stranica je www.en.wikipedia.org/planetarium.

Planetarium Prague je najveći planetarijum u Češkoj, veštačko nebo je 15 metara visoko a projekcioni ekran ima 843 m2.

Velika kružna sala je za 210 ljudi i opremljena je sa savremenom tehnologijom uključujući i najmoderniji laserski sistem.

Postoji i aparat u astronomskoj sali koga kontroliše kompjuterski sistem Kosmorama koji se sastoji od 120 projekcionih lampi i od 230 projektora koji su vođeni sa 16 motora.

Planetarium Prague je reklamiranje usluge gledanja sunčevog sistema usmerio ka obrtnim vratima tržnog centra u Prague-u kroz koja prolazi hiljade posetilaca dnevno.

Planetarium Prague je u svrhu reklamiranja usluge gledanja univerzuma nalepnicu Sunca postavio na osovinu rotiranja u središte okrećućih vrata zabavnog centra u Prague-u a na zastakljena krila vrata je postavio slike planeta koje orbitiraju oko Sunca čak su i staklena vrata potpuno crna baš kao što je i Sunčev sistem mračan i taman bez svetla.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju usluge usled optičke iluzije kada prolaznik uđe u obrćuća vrata ima osećaj kao da je u Sunčevom sistemu, zbog automatskog non-stop rotirajućeg kretanja vrata i optičke obmane prolaznik ima osećaj okretanja baš kao što se planete okreću oko Sunčevog sistema.

Logo znak Planetarium Prague-a je u podnožju obrtnih vrata zbog toga što je to mesto najvidljivije za reklamiranje usluge jer prolaznici instiktivno pogledaju prema dole kako bi mogli da održavaju rastojanje od vrata za vreme hodanja.

Svaki od hiljada prolaznika kroz rotirajuća vrata doživljava isti osećaj kao da su u poseti Planetarium Prague-u.

To okretajuće reklamiranje Planetarium Prague-a i usluge gledanja univerzuma je privuklo pažnju velikog broja prolaznika kroz tržni centar ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na web sajtove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar