Smoking & Tobacco Addiction Relief Center - S&TARC je centar za oslobađanje od zavisnoti pušenja duvana, sedište je u Atlanta-i, SAD, web sajt je bio www.quit smoke.us.

Reklamiranje S&TARC-a je usmereno ka auspusima automobila, pepeljarama stubićima u foajeima i podmetačima za pepeljare u restoranima Atlanta-e, SAD.

Slika 1 - u ovom reklamiranju usluge odvikavanja su napravljeni mali posteri na kojima se vide samo glave mladića i devojke, na mestima gde im se nalaze usta su isečeni okrugli otvori, ti posteri su nataknuti na auspuhe automobila koji su se nalazili u blizini pušačkih zona na otvorenom.

Slika 1 - pri dnu postera se nalazi poruka reklamiranja S&TARC-a "Ono što mi vidimo kada vi pušite" a ispod je naziv web sajta www.quitsmoke.us, kada vozači iza vide na autu ispred sebe takvu montažu i beličasti dim koji kulja iz izduvne cevi usled optičke iluzije im izgleda kao da pušači iz usta izduvavaju odvratni duvanski beličasti dim, jer pušači baš isto tako širom otvore usta formirajući okrugla usta baš kao što su okrugle i izduvne cevi.

Slika 2 - kao što se vidi u ovom reklamiranju usluge odvikavanja, napravljeni su posteri gde se vide glave 2 devojke, na mestima gde im se nalaze usta su isečeni okrugli otvori, ti posteri su postavljeni na javne pepeljare stubiće u pušačkim zonama, čekaonicama i foajeima javnih mesta gde pušači iz firmi izlaze napolje na puš pauzu.

Slika 2 - pri dnu postera se nalazi poruka reklamiranja S&TARC-a "Ono što mi vidimo kada vi pušite" a ispod je naziv web sajta www.quitsmoke.us, kada pušači vide lica devojki i ugašene pikavce koji se još dime iz njihovih široko otvorenih usta usled optičke obmane izgleda kao da su im pluća puna pepela i bačenih pikavaca od cigara koje su popušile, jednom rečju odvratna scena.

Slika 3 - reklamiranje usluge odvikavanja nam prikazuje male postere na kojima se vide samo glave mladića i devojke, na mestima gde im se nalaze usta su isečeni okrugli otvori, ti posteri su postavljeni na podmetače na koje se postavljaju standardne pepeljare u lokalnim barovima, restoranima, prostorijama za pauzu, terasama i baštama.

Slika 3 - pri dnu postera se nalazi poruka reklamiranja S&TARC-a "Ono što mi vidimo kada vi pušite" a ispod je naziv web sajta www.quitsmoke.us, kada pušači vide lica devojke i mladića i ugašene pikavce koji se još dime iz pepeljara usled optičke varke izgleda kao da su progutali pepeljaru kako ne bi gasili pikavce po ulici, neki mnogo fini mladi par.

Ovo reklamiranje usluge odvikavanja nam prikazuje inovativan način da se ubede pušači koliko je štetna navika pušenja, ove 3 optičke iluzije će učiniti da pušači 2 puta dobro razmisle pre pušenja još jedne cigarete jer se vidi koliko je nezdravo i odvratno pušiti za pluća.

To ustato reklamiranje S&TARC-a i usluge odvikavanja je privuklo pažnju velikog broja kako vozača tako i gostiju kafića ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar