Conservatoire de Musique Ilyes Jaryan - CMIJ je muzička škola koja drži časove violine a smeštena je u glavnom gradu Tunis-u, Tunis države.

Da privuče potencijalne učenike muzička škola CMIJ je reklamiranje usmerila na automobile na parkiralištima za vreme održavanja poznatog muzičkog festivala la Semaine de la Musique Instrumentale - LSDLMI u Tunisu.

Muzička škola CMIJ je u svrhu reklamiranja usluge držanja časova kreirala flajere na kojima se nalazi slika violine ali bez gudala, ti flajeri su malo veći od onih uobičajenih koji se predaju iz ruke u ruku iz razloga kako bi se slika violine na flajeru mogla videti i sa udaljenosti od nekoliko desetina metara.

Ideja reklamiranja škole je bila da se naprave flajeri i postave na zadnja vetrobranska stakla parkiranih automobila na parkiralištima u blizini održavanja muzičkog festivala LSDLMI iz razloga jer zadnji vetrobrani su manje iskošeni više su vertikalno postavljeni i zato je violina na flajeru uočljivija i sa veće razdaljine.

Gudalo violine se sastoji od drvenog štapa koji se nalazi iznad a ispod je napeta struna dok se metlica brisača za šoferšajbne automobila sastoji od metalne drške u obliku štapa koja se nalazi iznad a ispod je zategnuta guma, asocijacija gudala i metlice brisača je očigledna.

Muzička škola CMIJ je zbog reklamiranja usluge držanja časova tako postavila flajere na vetrobranska stakla automobila na parkiralištima da metlica vetrobrana pritiska violinu na mestu gde se inače nalazi gudalo ne samo iz razloga da flajer ne bi skliznuo sa stakla ili ga vetar oduvao nego postoji i dublje značenje.

Takvim reklamiranjem usluge muzička škola CMIJ je stvorila optičku iluziju kao da se automobilima mnogo sviđa violina pa oni sa svojim metlicama za brisanje stakala sviraju upravo onako kako učenici sa gudalom sviraju na violini za vreme držanja časova.

Budući da je automobila na parkiralištu oko festivala bilo mnogo jedan pored drugog praktično načičkani, upravo tako izgleda i kurs violine u muzičkoj školi CMIJ u kojoj učenici sede jedan pored drugog i gude na violini.

Na flajeru u gornjem levom uglu je poruka reklamiranja škole CMIJ, usluga koju pruža "Časovi violine, početnički i napredni kursevi" u desnom donjem uglu je logo znak, pored njega desno je naziv škole "Muzički konzervatorijum Ilyes Jaryan" a dole ispod je broj telefona dok je skroz levo adresa.

To metličasto reklamiranje škole CMIJ i pružanja usluge časova violine je privuklo pažnju velikog broja ljubitelja muzičkog festivala ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar