Opština Stari Grad Beograd želi da bude prepoznata kao lep i čist grad i zato svoju kampanju reklamiranja čistog grada i usmerava na javne prostore: pločnike, trotoare, travnjake, parkove, trgove ...

Čišćenje fekalija iza psa sa pločnika doprinosi lepšem izgledu javne površine, većoj higijeni ambijenta u kome se krećemo i živimo, čistim đonovima cipela prolaznika ali i lepšem pogledu u kojem prolaznici mogu da uživaju baš kao što se vidi u ovom reklamiranju saveta za lepši i čistiji Stari Grad.

Kako vidimo na slici desno u ovom reklamiranju Starog Grada zgodna devojka se sagnula kako bi plastičnom kesicom pokupila izmet koji je ostavio njen kuca na pločniku, samo se nazire šta ona radi jer se vidi samo krajičak kesice iza lista njene desne noge.

A da se radi o govancetu u ovom reklamiranju vidimo veoma suptilnim i delikatnim načinom kako se usmerava pažnja i to tako što se prikazuje devojčino zgodno dupence u gro planu dok ona kao da će svakog momenta da čučne baš kao da je u poljskom wc-u ili na nekoj otvorenoj površini pokušavajući da se olakša.

Kao što se vidi u reklamiranju lepšeg Starog Grada kuca kao da je molećivim pogledom moli da pokupi fekalije iza njega, kuca se takođe i hladi na letnjem suncu isplaženim jezikom usmerenim ka zgodnoj guzi devojke, što na veoma suptilan i dvosmislen način proključava krv, uzburkava strasti i podiže erotsku tenziju.

Grad Beograd: očistite fekalije iza vašeg psa
Grad Beograd: očistite fekalije iza vašeg psa

Na plakatu za reklamiranje saveta vidimo i slogan "Za lepši grad" koji se nalazi baš iznad kesice za skupljanje izmeta a pri dnu plakata baš pod nogama devojke je i poruka reklamiranja "Počistite za svojim psom", desno od poruke je i grb Starog Grada a web sajt opštine Starog Grada je starigrad.org.rs.

Očito je da su u ovom reklamiranju ciljna grupa bili vlasnici pasa, zato su i plakati bili postavljani na bilborde City Lights na kritičnim mestima gde vlasnici šetaju svoje pse, a moglo bi se reći da je neformalna poruka bila - zadnjicom u lice za lepši grad, devojke sagnite se da ulepšate grad.

Ovaj zadnjicasti način reklamiranja saveta za lepši grad je bio veoma efikasan jer postavljanjem seksi slike i videa koji podstiču erotsku maštu na razne vrste internet magazina je potpuno besplatno a efekat reklamiranja se povećava opisivanjem.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar