STVA teniska loptica kao ćelava glava
STVA teniska loptica kao ćelava glava

Swedish Tennis Veterans Association - STVA je bila klub koji okuplja u Švedskoj veterane, starije muškarce kao članove koji igraju tenis, web sajt je bio www.swedish tennisveterans.se.

Swedish Tennis Veterans Association je reklamiranje usluge igranja tenisa usmerila ka autobuskoj stanici i bilbordu kao i muškarcima trećeg životnog doba, ciljnoj grupi koja često koristi autobuske stanice.

Swedish Tennis Veterans Association je htela reklamiranjem svoje usluge da regrutuje nove članove u klub kako bi omasovila igru tenisa kod muškaraca u poznijim godinama koji su više inertni i potrebno ih je malo podstaći.

Swedish Tennis Veterans Association je postavila sliku gornje polovine teniske loptice pri dnu bilborda autobuske stanice, pozadina bilborda je obojena u tamno zelenu boju baš kao što su teniski tereni najčešće zelene boje.

Teniske loptice su obložene filcom a imaju i tanke krivudave brazde bez filca, Swedish Tennis Veterans Association je zbog reklamiranja svoje usluge takvoj loptici odstranila filc između krivudavih brazda ili bolje rečeno obrijala je jedan deo loptice.

Loptica kada je nova, neupotrebljavana ima filc koji je čvrsto zbijen ali kada se koristi i reketom udara po njoj filc se rastrese i tada neke niti filca počinju da vire i zamrse se i zato usled optičke iluzije takve niti veoma podsećaju na dlake kose na glavi.

U gornjem delu bilborda je tekst sa pitanjem "Teniski veteran?" ispod je poruka reklamiranja usluge igranja tenisa "Postanite član na www.swedishtennis veterans.se".

Kada se pročita tekst i pogleda teniska loptica na bilbordu usled optičke obmane se shvata da je to gornji deo glave starijeg čoveka jer niti filca koje vire sa strane van loptice su veoma tanke i zamršene baš kao što je kosa kod starijeg muškarca a središnji deo loptice nema filca baš kao što su muškarci u trećem životnom dobu ćelavi, nemaju kose po sredini na vrhu glave.

Ciljna grupa reklamiranja usluge igranja tenisa Swedish Tennis Veterans Association su bili muškarci u poznijim godinama koji koriste autobuse radi putovanja i prevoza.

Ovo predivno reklamiranje STVA i usluge igranja tenisa je privuklo pažnju velikog broja šetača prolaznika kao i putnika koji čekaju autobuse na autobuskom stajalištu ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar