SUPPORT je organizacija koja aktivno radi u Indiji sa decom sa ulice i mladim beskućnicima na suzbijanju narkomanije i prevencije HIV/ AIDS od 1992 god, sedište je u u Mumbai-u, Indija, web sajt je www.supportstreetchildren.org.

Misija reklamiranja usluge podrške beskućnicima na prvom mestu je bila da pomogne deci ulice i mladim beskućnicima a na drugom mestu da se takva deca odviknu navike drogiranja i da smanje rizično ponašanje kroz proces: detoksikacije, rehabilitacije i konvencionalnog ponašanja.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju SUPPORT-a u kafeima i restoranima u Indiji na stolovima se nalazi ponuda meni jela i pića a kako bi bio uočljiviji i vidljiviji i stalno na oku gostima meni je formiran u obliku šatorčića od kartona koji stoji uspravljen na stolu.

Taj meni šatorčić je napravljen i sastavljen od kartona iz 3 dela i formira 2 kose stranice i pod kao što se vidi u ovom reklamiranju usluge donacije beskućnicima, kada se šatorčić gleda sa strane izgleda kao trougao baš kao i kada se ulazi u svaki šator.

Na spoljnim stranama meni šatorčića se nalazi spisak sa slikama jela i pića a unutar šatorčića na podu se nalazi obaveštenje "Preko 200.000 dece živi na mestima koja ne možete ni zamisliti" ispod je poziv na akciju "Pomozite beskućnicima, donirajte" niže ispod je naziv organizacije SUPPORT a pri samom dnu u svrhu reklamiranja SUPPORT-a je naziv web sajta www.supportstreetchildren.org.

Unutar meni šatorčića u cilju reklamiranja usluge pomoći beskućnicima na samoj sredini uspravno je izrezan kartončić na kome je slika dečačića koji čuči, dečačić je oskudno obučen, drži prste u ustima kao da nešto jede i zuri direktno u oči gostu kafića kao da ga moli.

Kada gost kafića pogleda oblik meni jela i pića, vidi da je napravljen od kartona, dečačića kako čuči, tekst sastavljen od: obaveštenja, poziva na akciju, naziv web sajta radi reklamiranja SUPPORT-a, usled optičke iluzije mu se oblikuje slika dečaka beskućnika koji živi u šatoru od kartona.

Takvi meni šatorčići su postavljani u kafićima i restoranima Mumbai-a i služili su za reklamiranje usluge podrške beskućnicima, gosti kafića dižući šatorčić su bili šokirani kada vide izrezak deteta i ne samo da su bili iznenađeni nego im je odmah bila izazvana i empatija prema deci koja žive u takvim uslovima.

Kao rezultat reklamiranja SUPPORT-a u više od 54 kafea gde je aktivnost izvedena SUPPORT je sakupio više od 200.000 rupija što je ekvivalent 2.644 € u roku od 6 nedelja.

Spremnost ljudi da pomognu je ohrabrila SUPPORT da ponove reklamiranje usluge donacije beskućnicima i u drugim gradovima osim Mumbai-a.

To humano reklamiranje SUPPORT-a i usluge podrške beskućnicima je privuklo pažnju velikog broja gostiju kafića ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i lajkovano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar